Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κριτική στην ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων

Φτωχή σε επιχειρήματα η ανακοίνωση.
Οι συμπολίτες μας ενίστανται για τη καταιγίδα προστίμων όχι για τη παρουσία της αστυνομίας. Θα ήταν αρκετή μια επίπληξη, προειδοποίηση, παρατήρηση.

Οι αστυνομικοί όπως και οι δασκαλοι δεν τιμωρούν, πρέπει και να έχουν την ικανότητα να πείθουν, βα διδάσκουν με το λόγο και τη στάση τους. Θεωρώ, ότι ο υπερβάλλων ζήλος δίνει περιθώριο για ερμηνείες και θεωρώ ότι ο φόβος δεν έχει διάρκεια σαν αποτέλεσμα στην επιθυμητή συμπεριφορα.

Ο σεβασμός, η κατανόηση και η επίγνωση της κατάστασης μπορεί βα αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά. Δεν μπορεί για παράδειγμα, νόμοι νε 150000 πληθυσμό(και με χιονισμένα βουνά) να δίδονται 20 πρόστιμα το μήνα και στη Κεφαλονια σχεδόν 59 για μια ημέρα.

Για να μη πούμε και το παράδοξο, παιδιά με το ποδήλατά τους να βρίσκονται αντιμέτωποι με αστυνομικούς…

Λίγη περισκεψη και σύνεση ας επικρατήσουν στη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης. Το αστυνομικό σώμα χρειάστηκε πολύ κόπο και χρόνο για να απαλαχθεί από χαρακτηριστικά που δεν το τιμούσαν.

Ιωάννης Κοσμάτος
Εκπαιδευτικός

Δείτε την ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων την οποία σχολιάζει ο Ιωάννης Κοσμάτος :

Με αφορμή τα διάφορα σχόλια που γράφτηκαν και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο πρόσφατα για την αθρόα  μετάβαση πολιτών στον Αίνο την ημέρα της χιονόπτωσης επισημαίνουμε τα εξής : Σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν την  τοπική αστυνομία τέτοιου είδους σχόλια , ενήργησε νόμιμα και αποδεδειγμένα με ανθρώπινο πρόσωπο , για ένα περιστατικό   του οποίου έλαβαν γνώση και κλήθηκαν να δώσουν λύσεις και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τοπικές αρχές όταν προέκυψαν κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή.( και σε αυτή την περίπτωση τα κακώς κείμενα πάλι η αστυνομία θα τα επωμίζονταν )  Άπαντες γνώριζαν την παραβατικότητα της μετακίνησης αυτής αλλά πρωτίστως και   τον υπαρκτό κίνδυνο ( τα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη , τεράστιος συνωστισμός οχημάτων και επιβατών στους άκρως επικίνδυνους από την χιονόπτωση  δρόμους του βουνού)    . Η λογική απούσα .  Η ανάληψη όμως της προσωπικής μας  ευθύνης είναι δύσκολη άσκηση. Η εύκολη λύση είναι η μεταβίβαση των ευθυνών μας σε τρίτους χωρίς καμιά μνεία της προσωπικής μας συμμετοχής χρησιμοποιώντας μάλιστα την υπερβολή και την παρουσίαση των γεγονότων κατά το δοκούν.  Διαβεβαιώνουμε τέλος ότι στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει φόβος για ύπαρξη  « ΣΕΡΙΦΗΔΩΝ », όπως επιστημονικώς χαρακτηριστήκαμε, αλλά για αστυνομικούς  υπάλληλους που σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς αγόγγυστα και με φιλότιμο εκτελούν τα καθήκοντα τους.

              …καμία νιφάδα μες στην χιονοστιβάδα δεν αισθάνεται ενοχή … (Βολταίρος).

Αργοστόλι 19/01/2021

Ο Πρόεδρος                                                      ο Γεν.  Γραμματέας

Γρηγοροπουλος Κων/νος                                   Πασχάκης Δημήτριος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ