Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κρατική αδιαφορία για τους ξεναγούς

“Οι ξεναγοί έχουν αποκοπεί σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις από το επίδομα ειδικού σκοπού των 534 Ευρώ για το Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Αρκεί να δει κανείς το μέγεθος της οικονομικής ενίσχυσης που έχουν δεχτεί για να αντιληφθεί το βάθος και την έκταση της κρατικής αδιαφορίας.

800 ευρώ για Μάρτιο και Απρίλιο και 534 ευρώ για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, έχουν λάβει συνολικά 1.864 Ευρώ. Ποσό που δεν αγγίζει, ούτε το κατώτατο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Αν με αυτά τα ποσά, νομίζει η κυβέρνηση πως ασκεί κοινωνική πολιτική ενίσχυσης των επαγγελματιών ξεναγών είναι βαθύτατα γελασμένη.

Μπροστά σε αυτήν την ασφυκτική κατάσταση για τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειές τους κανείς, δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος. Η χοντρόπετση και απρόθυμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά και οι εμφανώς αμέριμνοι και ασυγκίνητοι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού δεν έχουν καταλάβει πως ο ελληνικός Τουρισμός δεν υπάρχει χωρίς τους ανθρώπους που χτίζουν λιθαράκι λιθαράκι την εικόνα και τη φήμη του.

Οι ξεναγοί στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλεται με το φιλότιμο και τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας, δεν παίζουν το ρόλο του κομπάρσου. Για αυτό και η κυβέρνηση καλά θα κάνει να μην τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους. Δεν έχει καμία δικαιολογία να καθυστερεί την έκδοση σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης που να προβλέπει την ειδική αποζημίωση για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, αλλά και να μεριμνά και για τους πρώτους μήνες του 2021.

Το άνοιγμα της νέας τουριστικής σεζόν πρέπει να βρει όλους τους επαγγελματίες του κλάδου όρθιους και αξιόμαχους. Τουρισμός δίχως αυτούς, είναι τουρισμός στηριγμένος σε πήλινα πόδια”.

Δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την οικονομική ενίσχυση των Ξεναγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ