Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι δασικοί χάρτες ευλογία ή κατάρα;

Οι δασικοί χάρτες ευλογία ή κατάρα;

Προς κ. Περιφερειάρχη

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει κατόπιν της αναρτήσεως των Δασικών Χαρτών στα νησιά του Ιονίου οφείλουμε καταρχήν να επισημάνουμε τα εξής:

Εν μέσω πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που συνοδεύουν αυτή την πανδημία, είναι αδιανόητο να τάσσεται οποιαδήποτε καταλυτική προθεσμία, όπως εν προκειμένω η 13η Μαΐου, για την υποβολή των αντιρρήσεων στα αρμόδια Σημεία Υποστήριξης Ανάδειξης Δασικών Χαρτών (Σ.Α.Υ.Δ.Χ.). Ομοίως εν μέσω πανδημίας, της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που προκαλείται από αυτήν, σε μια περίοδο που η τοπική κοινωνία προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσε το φαινόμενο “ΙΑΝΟΣ” στα νησιά της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Ζακύνθου και της Λευκάδας, είναι απαράδεκτο οι συμπολίτες μας να καλούνται να υποβληθούν σε νέες δαπάνες υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Πέραν αυτού, εκτάσεις που ανέκαθεν είχαν και έχουν καθαρά αγροτική μορφή και χρήση εμφανίζονται (στο Δασικό Χάρτη) ως δασικές προκαλώντας, αυτονόητα, τεράστιο πρόβλημα στις ιδιοκτησίες των συμπολιτών μας. Η προχειρότητα και η συνακόλουθη επικινδυνότητα στην κατάρτιση των Δασικών Χαρτών προκύπτει αβίαστα και από το γεγονός πως:

− Εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις ακόμη και αυτές που σύμφωνα με τελεσίδικες αποφάσεις των κατά τόπους δικαστηρίων έχουν κριθεί ως μη δασικές.

− Δεν έχουν ληφθεί υπόψη τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού που κρίνουν τις εκτάσεις ως μη δασικές, όπως αναφέρεται και στην κοινή δήλωση των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων των Ιονίων.

Για ακόμη μια φορά, όχι απλά δεν αντιμετωπίζεται, αλλά αντίθετα επιτείνεται η εσφαλμένη τακτική των Δασικών Αρχών σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα Ιόνια Νησιά. Είναι προφανές ότι στα νησιά μας το βάρος της απόδειξης, σχετικά με την ιδιοκτησία της δασικής έκτασης εκ μέρους του δημοσίου, το φέρει το δημόσιο. Συνεπεία όλων αυτών προκαλείται άδικη δέσμευση, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στις ιδιοκτησίες των συμπολιτών μας. Εκτός αυτού αναγκάζονται να υποβληθούν σε υπέρμετρη ταλαιπωρία και δαπάνες.

Πρέπει να τονισθεί ότι στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα είναι απαραίτητο να προσκομισθεί η λεγόμενη «τελεσιδικία», η οποία πλέον είναι αδύνατο να ληφθεί ακόμα και για εκτάσεις που στους δασικούς χάρτες εμφανίζονται ως μη δασικές.

Με βάση τα ανωτέρω, ζητούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των  Δασικών  Χαρτών των νησιών της ΠΙΝ.

Να τους  αναμορφώσει, λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα και διορθώνοντάς όλα τα ως άνω σφάλματα.

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ