Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά για τους Δασικούς Χάρτες

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά για τους Δασικούς Χάρτες

Σήμερα συμμετείχα σε μια σημαντική τηλεδιάσκεψη υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, μαζί με τους συναδέλφους κ. Στέφανο Γκίκα, Βουλευτή ΝΔ νομού Κερκύρας και κ. Θανάση ΚαββαδάΒουλευτή ΝΔ νομού Λευκάδος.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευάγγελος Γκουντουφάς.

Το πρώτο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στα προβληματικά σημεία που προκύπτουν από τη διαδικασία ανάρτησης των Δασικών Χαρτών στα νησιά του Ιονίου, για τους οποίους επισημάνθηκαν οι ατέλειες και τα σφάλματα στη μορφή που αναρτήθηκαν. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι βελτίωσης της διαδικασίας, μέχρι την οριστικοποίηση των χαρτών, που θα επιτευχθεί με την εύρυθμη λειτουργία των επιτροπών εξέτασης αντιρρήσεων.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα Ιόνια Νησιά αποτέλεσε το δεύτερο σκέλος της τηλεδιάσκεψης. Επισήμανα ιδιαίτερα ότι οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει, ώστε η δημόσια διοίκηση να ευθυγραμμιστείμε τη νομική πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται σε όλες τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

Το επόμενο διάστημα η συνεργασία θα συνεχιστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και για τα δυο θέματα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ