Δύο ενημερώσεις του Βουλευτή Κεφαλληνίας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη

Σήμερα συναντήθηκα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν οι επόμενες ενέργειες μετά τη νομοθετική ρύθμιση για τις Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου, καθώς ακολουθεί η διαδικασία για την κατεδάφιση των Εργατικών Κατοικιών. Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καταβάλλεται προσπάθεια να διευθετηθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ως συνέπεια της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς για την χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου.

Με τον κ. Υφυπουργό συζητήσαμε και για τον προγραμματισμό που το Υπουργείο έχει για έργα υποδομής στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και πως αυτός επηρεάζεται από τις δημοσιονομικές δυσκολίες που η πανδημία έχει προκαλέσει το τελευταίο έτος.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Αναφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Χθες, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα ως Αναφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αιτήματα των δήμων του νομού μας προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την παράταση της κήρυξης σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκηςγια 6 ακόμα μήνες, λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από τον Μεσογειακό Κυκλώνα «Ιανό» στις 17.9.2020.

Με την Αναφορά μου ζητάω την αποδοχή του αιτήματος των Δήμων του νομού μας, καθώς οι διαδικασίες αποκατάστασης των καταστροφών(μελέτες, υπογραφές συμβάσεων, δημοπρατήσεις) δεν έχουν ολοκληρωθεί και το νομικό πλαίσιο που συνεπάγεται η παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιτρέπει την ταχύτερη διευθέτηση των διαδικασιών.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ