Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο άξονας Μιχαλάτου-Καππάτου

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και μετασχηματισμοί φαίνεται ότι λαμβάνουν χώρα στη μικρή πολιτική σκηνή των νησιών μας.

Με μία ρηγματική δήλωση ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, εγκαταλείπει την τακτική της ουδετερότητας και παίρνει ανοικτά μέρος υπέρ του δεξιού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Καππάτου αφήνοντας παράλληλα, για μία ακόμη φορά, αιχμές για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε στη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς.

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος : “Η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, χωρίς την ύπαρξη σαφούς νομοθετικού πλαισίου και διευκρινιστικών εγκυκλίων, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων στη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου, τα οποία εντάθηκαν από την εμφάνιση της πανδημίας.“.

Μία πολιτική τομή, όπως αναμφίβολα ήταν η διάσπαση ενός Δήμου που συνέβη για 1η φορά καθώς η εμπειρία περιείχε μόνο περιπτώσεις συνενώσεων, σίγουρα ενέχει προκλήσεις και δυσκολίες. Για να ξεπεραστούν και να διορθωθούν τα όποια προβλήματα όμως, απαιτείται πίστη και στοχοπροσήλωση στο εγχείρημα.

Πέρα όμως απ’ αυτό το σκέλος της επίμαχης δήλωσης, υπάρχει και αυτό της ξεκάθαρης υποστήριξης που προσφέρει ένας υποτιθέμενος ανεξάρτητος αιρετός προς τον εν ενεργεία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Υποστήριξη που, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο κ. Καππάτος δεν έχει λάβει ούτε καν απ’ την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αλλά ούτε και από κανένα άλλο τοπικό γαλάζιο στέλεχος! Αντιθέτως, δεν είναι λίγα τα γαλάζια στελέχη που κατακεραυνώνουν τον κ. Καππάτο για την οικονομική ενίσχυση που του εγκρίθηκε ως επιχειρηματία λόγω COVID.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, κ. Παπαναστασάτου, ο οποίος είναι και συνάδελφος του κ. Καππάτου, που επιτίθεται με δριμύτητα προς το βουλευτή του κόμματός του ενώ αφήνει αιχμές και για τη συνεργασία του με το Θεόφιλο Μιχαλάτο

Οι παρενέργεις όμως τη δήλωσης Μιχαλάτου δε σταματούν εδώ. Μεγάλη αναστάστωση έχει προκληθεί και στο εσωτερικό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου έχει πλέον στις τάξεις της τέσσερα οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν έρθει σε μία πάρα πολύ λεπτή θέση με δύσκολη ισορροπία.

Αλλά ακόμη και τα στελέχη της παράταξης Μιχαλάτου, αυτά που έχουν υπηρετήσει ως αιρετοί του ΠΑΣΟΚ και προέρχονται απ’ την κεντροαριστερά, μάλλον δε θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ “άνετα” με τη δήλωση και τη δημόσια στήριξη του επιφαλής τους προς το δεξιό εν ενεργεία βουλευτή…

Ως επιμύθιο και επειδή η δήλωση του Δημάρχου εστάλει στα ΜΜΕ ως προσωπική, καλό θα ήταν η τοπική κοινωνία να έχει ενημέρωση για το ποιοι επιδοκιμάζουν και ποιοι αποδοκιμάζουν την εν λόγω τοποθέτηση του κ. Μιχαλάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ