Τρίτη 16 Απριλίου 2024
21 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για να μην περάσει το εργασιακό έκτρωμα της κυβέρνησης

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους και στις 10 Ιουνίου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για να μην περάσει το εργασιακό έκτρωμα της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατέθεσε στην Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και δίνει  το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας, σε συνέχεια των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει  από την επομένη των εκλογών.

Ο κ.Χατζηδάκης κοροϊδεύει τον κόσμο της εργασίας δηλώνοντας  ότι ο εργαζόμενος για τις επιπλέον ώρες που θα εργάζεται χωρίς πρόσθετη αμοιβή θα πληρώνεται με …ρεπό και νομοθετεί για την κατάργηση του οκτάωρου, την επιβολή με ατομική σύμβαση της δεκάωρης εργασίας με μείωση αποδοχών, το σπαστό ωράριο στη μερική απασχόληση, τον διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις, την κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία με τιμωρητικές διατάξεις αποτροπής των εργαζομένων από τη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, μείωσης των εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας και θέλει να εφαρμόσει το σχέδιο της για το μέλλον, που δεν είναι άλλο από την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φθηνής και ελαστικής εργασίας, χωρίς ρύθμιση, κανόνες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και κοινωνικά δικαιώματα.

Η χώρα μας πισωγυρίζει σε σκοτεινές εποχές, που οι εργαζόμενοι δούλευαν από ήλιο σε ήλιο, χωρίς δικαιώματα και χωρίς να αμείβονται ανάλογα με το μόχθο και τη δουλειά τους. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας με μείωση των μισθών και διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς την κατοχύρωση των εργαζομένων, των αμοιβών και των δικαιωμάτων τους. Δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική ευημερίας χωρίς κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λάβει την αποφασιστική και αγωνιστική απάντηση από τους εργαζόμενους γιατί αυτός ο αγώνας αφορά την κοινωνική πλειοψηφία, αφορά κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη, αφορά το μέλλον και την προοπτική του λαού μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δίνει αυτήν τη μάχη  στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου, των εργαζομένων και των νέων και την Πέμπτη 10 Ιουνίου καλούμε  τον κόσμο στην κινητοποίηση, που  οργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΕΤ, Εργατικά κέντρα, φορείς και συλλογικότητες και σε τοπικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί  στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου 10.30 το πρωί.

Αργοστόλι 9 Ιουνίου 2021

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ