Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υπουργοποίηση Αποστολάκη: Ο Μητσοτάκης “(ξανα)προσκυνάει εκεί που έφτυνε”

Η έκπληξη του ανασχηματισμού θεωρήθηκε -δικαίως- η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα του Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς ο ίδιος είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κατά την υπουργοποίηση του Ναυάρχου Αποστολάκη επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε ξεσπάσει άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τότε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει όσα είχε πει για την τοποθέτηση του ΑΓΕΕΘΑ στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη σύγκριση που έκανε με την τοποθέτηση την περίοδο της Χούντας του τότε ΑΓΕΕΘΑ Σπαντιδάκη στη θέση του υπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ανάληψη του υπουργείου από τον Ευ. Αποστολάκη έγινε «καθ’ υπόδειξιν Καμμένου» και τόνισε ότι «ποτέ κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπουργού Άμυνας».

«Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αναφορά του Μητσοτάκη και η απάντηση Τσίπρα

«Θέλω να πω κάτι για τον κ. Αποστολάκη, που διορίστηκε καθ’ υπόδειξιν του Καμμένου: ποτέ καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Με εξαίρεση τον Χηνοφώτη, ο οποίος πρώτα όμως παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και όχι στο υπουργείο Άμυνας. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης, την 21η Απριλίου 1967», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και είπε ότι η σύγκριση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ του Ευάγγελου Αποστολάκη και του Σπαντιδάκη της χούντας ήταν κολοσσιαίο λάθος.

«Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον στρατηγό της χούντας», είπε. «Η σύγκριση είναι ντροπή και πρέπει να ανακαλέσετε. Προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΠΗΓΗtvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ