Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Νησί για όλους: κ. Δήμαρχε να δίνατε δραστηριότητες οι οποίες έχουν κλείσει κατά τη θητεία σας, να είχαμε λιγότερα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, την Πέμπτη 2/9/2021, συζητήθηκε το θέμα «Σχετικά με παραβατικότητα Ρομά», με αφορμή περιστατικό ξυλοδαρμού ενός νεαρού από ομάδα νεαρών Ρομά στο Αργοστόλι, με τον πατέρα του νεαρού να εξιστορεί την επίθεση που δέχτηκε το παιδί του.

Ο Δήμαρχος ακολούθως, ανέπτυξε μια έκθεση ιδεών για την παραβατικότητα, αποφεύγοντας εντέχνως να μιλήσει για τους Ρομά, αντιθέτως σύμπλεξε το θέμα με το αμέσως επόμενο, το οποίο αφορούσε την «πολιτιστική υποβάθμιση» του Δήμου εξαιτίας της κυκλοφορίας μοτοσυκλετών που προκαλούν πολύ θόρυβο τις πρωϊνές ώρες σε διάφορα σημεία του Αργοστολίου και όχι μόνο.

Επί του θέματος, ακούστηκαν προτάσεις, όπως να ζητήσουμε περισσότερη αστυνόμευση από το Υπουργείο και να διακόψουμε την επιδότηση ενοικίου στους Ρομά που παρανομούν.

Στη σύντομη τοποθέτησή μου, κατέθεσα την άποψη πως το με τον τρόπο που ήρθε προς συζήτηση το θέμα στοχοποιεί ξεκάθαρα τους Ρομά συμπολίτες μας, ενώ οι προτάσεις που ακούστηκαν αντιμετωπίζουν εντελώς επιδερμικά την κατάσταση χωρίς να μπαίνουν στην ουσία.

Ως πατέρας και εγώ, συμπάσχω απόλυτα με τον πατέρα του νεαρού που δέχθηκε την επίθεση και εύχομαι ειλικρινά να είναι καλά το παιδί του και να μην ξαναζήσει κανείς τίποτε παρόμοιο στο μέλλον.

Αναφορικά όμως με τις προτάσεις και τα όσα ακούστηκαν από τη δημοτική αρχή, τι να πάρει κανείς στα σοβαρά;

Ότι ο δήμαρχος ενοχλείται από την παραβατικότητα γενικά;

·        Όταν οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης του Αργοστολίου καταλαμβάνονται υπέρ του δέοντος, δεν είναι παραβατικότητα;

·        Όταν υπάρχουν παράπονα πολιτών για τις αυθαίρετες καταλήψεις και ο ίδιος ο δήμαρχος κάνει πως δεν άκουσε, δεν είδε;

·        Όταν περνούν οχήματα από την πλατεία Αργοστολίου και τους πεζόδρομους, βάζοντας σε κίνδυνο τους πεζούς;

·        Η δημοτική αρχή έχει δυο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά στην παραβατικότητα.

Το αίτημα του δημάρχου για περισσότερη αστυνόμευση;

·        Η δημοτική αρχή αρνείται δυο χρόνια τώρα να προσλάβει δημοτικούς υπαλλήλους για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου.

·        Αρνείται να ενισχύσει τα σχολεία μας με περισσότερες καθαρίστριες εν μέσω covid.

·        Όμως παίρνει ελαφρά τη καρδία την πρωτοβουλία να ζητήσει να αυξηθεί η αστυνομική δύναμη στο Δήμο μας.

·        Τζάμπα είναι ούτως ή άλλως – σάμπως ο Δήμαρχος θα τους πληρώσει;

Την πρόταση για διακοπή της επιδότησης ενοικίου;

·        Για ένα περιστατικό που αφορά π.χ. ένα μέλος μιας οικογένειας, ο Δήμαρχος -ως άλλος Εισαγγελέας- θα απονέμει δικαιοσύνη στερώντας τη στέγη από μια ολόκληρη οικογένεια;

·        Και το αποτέλεσμα θα είναι ο σωφρονισμός, ή μήπως -ως άστεγοι πλέον- θα δράσουν περισσότερο παραβατικά;

·        Και τα χρωστούμενα ενοίκια που θα μαζευτούν προς τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, ποιος θα τα αναλάβει;

·        Σημειώνεται πως προβλέπεται ήδη στις τρεις οχλήσεις να διακόπτεται η επιδότηση ενοικίου των Ρομά.

Το ότι η «πολιτιστική υποβάθμιση» του Δήμου έγκειται στις μηχανές με τις κομμένες εξατμίσεις;

·        Όταν δεν υπάρχει ούτε ένα μουσείο ανοιχτό σε όλο το δήμο.

·        Πως η ΚΕΔΗΚΕ διαλύθηκε υπό την διοίκηση «Μιχαλάτου» φέρνοντας μια πρωτόγνωρη αδράνεια στα πολιτιστικά δρώμενα ολόκληρου του νησιού.

·        Δεν έχουν γίνει προσλήψεις μαέστρων για τις χορωδίες του Δήμου.

·        Δεν έχουν γίνει προσλήψεις αρχιμουσικών για τις φιλαρμονικές του Δήμου με αποτέλεσμα να έχει μπει λουκέτο σε όλες ανεξαιρέτως.

·        Δεν λειτουργούν τα εικαστικά τμήματα

Ίσως κύριε Δήμαρχε, αν δίνατε τη δυνατότητα στους νέους μας να ασχοληθούν με κάποιες από τις παραπάνω δραστηριότητες, οι οποίες έχουν κλείσει κατά τη θητεία σας, να βρίσκονταν λιγότερα νέα παιδιά στη Ριζοσπαστών και όπου αλλού και να είχαμε λιγότερα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας στην πόλη και το Δήμο μας.

Για ακόμη όμως μια φορά, επιδίδεστε σε ανέξοδη πολιτική, αντί να δώσετε λύσεις στα ζητήματα που βρίσκονται πραγματικά εντός των αρμοδιοτήτων σας.

Αλέξανδρος Παντελειός
Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ