Κυριακή 28 Απριλίου 2024
19.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΣΑ: 1.720.000 ευρώ σε εργολάβο χωρίς διαγωνισμό η ΠΙΝ Κράτσα | Οι Επερωτήσεις μας

«Με την γίδα στην πλάτη» κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σας συνέλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο.
1.720.000 ευρώ σε εργολάβο χωρίς διαγωνισμό για την μεταφορά απορριμμάτων στον Λίβα.

08/10/2021

Ενοχλήθηκε τα μάλα, όπως φαίνεται, η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για το γεγονός ότι αποκαλύψαμε την ανάθεση ύψους 1.720.000 ευρώ που διέπραξε για την μεταφορά απορριμμάτων στον Λίβα Ζακύνθου, καταπατώντας  τους νόμους με πρόσχημα δήθεν τον ΙΑΝΟ του Σεπτεμβρίου 2020.

Στην απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε όμως εκτρέπεται για μια ακόμη φορά και, αντί να δώσει εξηγήσεις, μας επιτίθεται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κάθε είδους. Μας ονομάζει λοιπόν ή μας περιγράφει η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ως κακεντρεχείς, ανεύθυνους, γελοιοποιούμενους, ανυπόφορους, άπραγους, προκλητικούς, τραγικούς, αδιάφορους, αμήχανους, αποτυχημένους, λασπολόγους, αερολόγους, ανυπόστατους, δολοπλόκους, αναποτελεσματικούς, υστερόβουλους, ραδιούργους. Κι όλα αυτά σε ένα κείμενο λίγων γραμμών στο οποίο όμως αποφεύγει να πει οτιδήποτε για την ουσία της αποκάλυψης που κάναμε.

Θα το πράξουμε όμως εμείς, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που αποζητούν την αλήθεια, την διαφάνεια, τον καθαρό λόγο.

Δεν τα ισχυριζόμαστε εμείς στην ΑΝΑΣΑ κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, το Ζ’ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου σας τα λέει. Σας προκαλέσαμε να δώσετε στην δημοσιότητα την απόφαση αυτή με την οποία για πέντε (5) ουσιώδεις, όπως τους χαρακτηρίζει, λόγους δεν σας επέτρεψε να υπογράψετε την καταχρηστική σύμβαση. Δεν είχατε την απαραίτητη ευθιξία, αντιθέτως επιλέξατε να μας επιτεθείτε με ανοίκειο τρόπο.

Δίνουμε λοιπόν στην δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία της 429/2021 πράξης του Ζ’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για να έχουν όλοι και όλες την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ικανότητες σας στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος χρησιμοποιώντας ευτελείς δικαιολογίες.

Εμείς στην ΑΝΑΣΑ κ.  Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ενδιαφερόμαστε εν τοις πράγμασι για επιτυχία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και στην Ζάκυνθο και σ’ όλη την ΠΙΝ. Άλλωστε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων είναι δικό μας δημιούργημα, άλλωστε εμείς ως ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στηρίξαμε και χρηματοδοτήσαμε την μεταβατική φάση διαχείρισης με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, εμείς αποπληρώσαμε την μελέτη για το εργοστάσιο και εμείς εγγυηθήκαμε και εξασφαλίσαμε την έγκαιρη χρηματοδότηση του εργοστασίου από το τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Η αγωνία μας όμως για την ευτυχή κατάληξη του σχεδίου δεν θα μας κάνει να κλείσουμε τα μάτια στις παράνομες πράξεις σας και στην συνειδητή λεηλασία του δημοσίου χρήματος που απορρέει απ’ αυτές.

Κυρία Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, εσείς που προβάλλετε τον ευρωπαϊκό σας «αέρα», πιστέψτε μας, δεν είναι sic να εμφανίζεστε το πρωί με φουλάρι Σουφλίου στον λαιμό, και το βράδυ κουβαλώντας  μια γίδα στην πλάτη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά


Ολοκλήρωση έργων αποκατάστασης ζημιών από τους σεισμούς στη Νότια Λευκάδα. Γιατί καθυστερούν;

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Είναι γεγονός ότι τμήμα των αποκαταστάσεων στα χωριά της νότιας Λευκάδας που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 2015 δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Σε δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά αναφέρονται μεταξύ άλλων  τα εξής σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα:

« Σε επανειλημμένες συναντήσεις μου το προηγούμενο διάστημα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Τσακίρη, στην κοινή μας συνάντηση με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σκάλκο, τους ενημέρωσα για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη από το σεισμό του 2015 στα χωριά Αθάνι, Δράγανο, Κομηλιό, Χορτάτα, Μάναση, Νικολής, Άγιος Πέτρος, Εξάνθεια, Άγιος Ηλίας, Καλαμίτσι, Ράχη, Μαραντοχώρι, Σύβρος, Βουρνικάς, Βασιλική, Καρυά και Εγκλουβή και ζήτησα την παρέμβασή τους για να ολοκληρωθούν.

Παράλληλα έχω επικοινωνήσει και με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, αλλά και με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, παροτρύνοντάς τους να προωθήσουν το έργο για ολοκλήρωση, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, στο πλαίσιο του τρέχοντος Περιφερειακού και Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης. »

Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης:

  • Γνωρίζει το θέμα και, αν ναι, βρίσκεται σε συζήτηση προς τούτο με τον δήμαρχο Λευκάδας;
  • Σε τι καθυστερεί η ΠΙΝ, κατά τον τοπικό βουλευτή, την ολοκλήρωση των έργων;
  • Ποια μέτρα θα λάβει για την ταχεία διεκπεραίωση της υπόθεσης που ταλανίζει τόσα χωριά;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.


Σχολικό Κέντρο Βραγκανιωτίκων. Πότε θα λειτουργήσει;

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Το Σχολικό Κέντρο των Βραγκανιωτίκων φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο αυτό είχε απενταχθεί με απόφαση του τότε περιφερειάρχη κ. Σπύρου την 25/8/2014, 6 ημέρες πριν η ΑΝΑΣΑ αναλάβει τις περιφερειακές υποθέσεις. Το σχολικό κέντρο Βραγκανιωτίκων επανεντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με απόφαση του περιφερειάρχη της ΑΝΑΣΑ την 20/01/2016 και έτσι μπόρεσε να υλοποιηθεί.

Με δεδομένα ότι:

  • Οι υποδομές είναι υψηλών απαιτήσεων, σύγχρονες, και απολύτως αναγκαίες για την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Η Πολιτεία και η Περιφέρεια έχουν διαθέσει κάποια εκατομμύρια (προϋπολογισμός έργου 2.724.460,56 ευρώ).
  • Το Ελληνικό δημόσιο πληρώνει συμβάσεις και ενοίκια για το παλιό σχολείο.
  • Υγειονομικοί λόγοι, λόγω Covid19, επιβάλουν ευρύχωρες και ευάερες αίθουσες.

Επερωτάται η κυρία Περιφερειάρχης:

  • Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η παραλαβή του Σχολικού Κέντρου Βραγκανιωτίκων και πότε προβλέπεται η παράδοσή του στην εκπαιδευτική κοινότητα;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Τηλέμαχος Γαβαλάς
περιφερειακός σύμβουλος


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ