Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα περισσότερα σχολεία στα νησιά μας βρίσκονται στην ίδια κατάσταση όπως είχαν κλείσει, παρά τα νέα δεδομένα με την πανδημία και τις μεταλλάξεις της. Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στους μαθητές, τους γονείς τους, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων να αναδεικνύουμε συνεχώς τα προβλήματα που διαχρονικά υπάρχουν και διαιωνίζονται. Δυστυχώς ακόμα και έργα που σωστά γίνονται σε σχολικά κτίρια, χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα καθυστερήσεις, κακοτεχνίες και έλλειψη εκπαιδευτικών κριτηρίων. Η αιτία αυτής της κατάστασης είναι η πολιτική για την Παιδεία που διαχρονικά προωθείται από κυβερνήσεις και τοπικές αρχές στα πλαίσια της οποίας η Παιδεία υποχρηματοδοτείται, γίνεται εμπόρευμα και τα όποια έργα και παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται από την λογική κόστους – οφέλους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στέγαση του Λυκείου Ληξουρίου οι μαθητές του οποίου, από τον Γενάρη του 2014 μέχρι σήμερα, σχεδόν 8 χρόνια, στεγάζονται σε παραθαλάσσια containers!!! στην παραλία του Ληξουρίου. Όλα αυτά τα χρόνια το κτήριο του Πετρίτσειου Συγκροτήματος το οποίο αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως “κόκκινο”, αλλά μετά έγινε “κίτρινο”, ήταν στις μελέτες και έπειτα στην διαδικασία της επισκευής. Πριν ένα μήνα περίπου στις 14.09.2021 έγινε, με μεγάλες δηλώσεις και ανακοινώσεις, η διαδικασία της Διοικητικής Παραλαβής της επισκευής, που είχε γίνει μέσω του ΕΣΠΑ της Π.Ι.Ν., από την ΚΤΥΠ, προς τον Δήμο Ληξουρίου.

Έχοντας περάσει 1 μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και την Διοικητική Παραλαβή από τον εργολάβο τα σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει οι μαθητές παραμένουν στα Containers. Όπως ανέφερε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου (14.09.2021):

  • Οι χώροι δεν ήταν καθαρισμένοι από τις οικοδομικές εργασίες.
  • Δεν υπήρχαν θρανία.
  • Δεν υπήρχε ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Αλλά τα σοβαρότερα μας ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων νήσων, πριν λίγες ημέρες στο Λύκειο Ληξουρίου με πρώτο και βασικό ότι δεν είναι ορθό να συστεγάζονται μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Οι εγκαταστάσεις είναι παρωχημένες και ανεπαρκείς για την συνλειτουργία του Γυμνασίου και του Λυκείου μαζί σε ένα χώρο μικρό και ήδη κορεσμένο για 300 μαθητές. Θα είναι 12χρονα μαζί με 17χρονα παιδιά.
  • Κοινές αθλητικές υποδομές που δεν επαρκούν και πολύ κοντά στις αίθουσες διδασκαλίας.
  • Με κοινό κυλικείο.
  • Δεν χωρούν τα Τμήματα κατεύθυνσης του Λυκείου.
  • Η παροχή ρεύματος δεν αντέχει τον καινούργιο εξοπλισμό και δεν είχε προβλεφθεί η αλλαγή της.
  • Δεν υπάρχουν A/C για κλιματισμό τους μήνες που έχει ζέστη.
  • Η εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης έχει πρόβλημα και θέλει αναβάθμιση και επισκευή για να μπορεί να ανταποκριθεί.

Όταν αναδείχθηκαν τα παραπάνω διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα από το ΕΣΠΑ της Π.Ι.Ν. για το συγκεκριμένο έργο είχαν τελειώσει.

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

  • Ποιος προγραμματισμός έχει γίνει και ποια συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου;
  • Θα είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δράσης και στον προϋπολογισμό του 2022;
  • Εάν όχι, θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 που κλείνει σε λίγους μήνες;
  • Γιατί δεν είχαν ενταχθεί στην χρηματοδότηση της επισκευής του Πετρίτσειου, οι παραπάνω εργασίες που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του σχολείου;
  • Σκοπεύετε άμεσα να τις χρηματοδοτήσετε για να λειτουργήσει άμεσα το σχολείο και να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες του Ληξουρίου με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ