Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερώσεις Βουλευτή Κεφαλληνίας

Επίσκεψη σε Βλυχάτα, Σκινέα και Κοντογενάδα – Συναντήσεις με τα Τοπικά Συμβούλια και κατοίκους

Χθες Παρασκευή 29 Οκτωβρίου επισκέφθηκα τους οικισμούς των Βλυχάτωντου Σκινέακαι της Κοντογενάδας στην Παλική.

Αρχικά συναντήθηκα με τον Πρόεδρο κ. Μαντζουράτο και μέλη του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Σκινέως. Στη συνέχεια στο κοινοτικό κατάστημα Κοντογενάδας συνάντησα τον Πρόεδρο κ. Γερολυμάτο και μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Παρουσία κατοίκων της περιοχής και στις δυο κοινότητες συζητήσαμε τα κύρια θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Διαπίστωσα το ενδιαφέρον των κατοίκων για αποκατάσταση των εκκλησιών μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν το 2014. Στα Βλυχάτα η καταστροφή της εκκλησίας είναι ολοκληρωτική και κατασκευάζεται εξ αρχής. Η προσπάθεια μόνιμων κατοίκων και αποδήμων για την επισκευή των εκκλησιών είναι αξιέπαινη και συμπληρώνει το έργο της ΔΑΕΦΚ σε αυτό τον τομέα.

Επίσης ενημερώθηκα για το πρόβλημα που υπάρχει με την οδοποιία και τις συχνές καταστροφές μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά στην αγροτική οδοποιία.

Τέλος ενημέρωσα τα τοπικά συμβούλια και τους συμπολίτες μας για την αναμενόμενη νέα  ανάρτηση των δασικών χαρτών και πως η διαδικασία εξελίσσεται ενόψει και της λήξης της σχετικής προθεσμίας τον Μάρτιο του 2022.

Ευχαριστώ θερμά τους Προέδρους κ. Μαντζουράτο και Γρηγορόπουλο, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και τους συμπολίτες μας για την συζήτηση που είχαμε για τα προβλήματα των τριών οικισμών. Από την πλευρά μου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προσπαθώ για το καλύτερο, για όλα τα χωριά και τους οικισμούς των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Νέα ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών με 400.000 ευρώ στον Δήμο Ιθάκης και 500.000 ευρώ στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Άλλη μία απόφαση που φέρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα έρχεται να ενισχύσει οικονομικά τον τόπο μας, μετά την καταστροφή του «Μπάλου», ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των φυσικών καταστροφών που πλήττουν τα νησιά μας.

Πιο συγκεκριμένα, με ημερομηνία 27.10.2021 αποφασίστηκε η χρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών της χώρας με συνολικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00€) για το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας».

Από αυτό το ποσό 500.000 ευρώ κατευθύνονται προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενώ 400.000 ευρώ στον Δήμο Ιθάκης!

Για μία ακόμη φορά καθίσταται προφανές το έμπρακτο ενδιαφέρον της κεντρικής Κυβέρνησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τα νησιά μας προκειμένου οι ζημιές και οι καταστροφές με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι να αποκατασταθούν.

Ευχαριστούμε θερμά την Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, και προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα για την εξαιρετική μας συνεργασία και το ενδιαφέρον που συστηματικά επιδεικνύει προς την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ