Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
21 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Οι πρόσφατες δημαιρεσίες (9/01/2022),πραγματοποιούνται σε συνθήκες που ο λαός στα νησιά μας, όπως και σε όλη τη χώρα, παραμένει απροστάτευτος από:

  • Τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας εξ αιτίας της πολιτικής, που αφήνει το δημόσιο σύστημα Υγείας ανοχύρωτο, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και κρατική χρηματοδότηση.
  • Τους όρους που άνοιξαν τα σχολεία, αφήνοντας στο έλεος της τύχης,μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα σχολεία και τις οικογένειές τους.
  • Τις εγκληματικές ελλείψεις σε έργα υποδομών, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικήςθωράκισης, όπως και τις σοβαρές καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων ανακούφισης και αποζημίωσης για τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικέςπλημμύρες.
  • Το κύμα ακρίβειας, ανεργίας και ανατροπής εργατικών δικαιωμάτων.

Αποτελέσματα τηςπολιτικής, που υλοποιείταιδιαχρονικά και ενιαία απόόλες τις Κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, είτε ελέγχονται από τη Ν.Δ,το ΚΙΝΑΛ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών του λαού.

Η σημερινή διαδικασία εκλογής Προέδρου και Οικονομικής επιτροπής είναι ενταγμένη στο γενικότερο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Ν.Δ, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων «Καποδίστρια», «Καλλικράτη», «Κλεισθένη 1».

  1. Διαμορφώνει πλαστέςπλειοψηφίες και καθιστούν την παράταξη του/της Περιφερειάρχη κυρίαρχο του παιχνιδιού μαζί με τους συνδαιτυμόνες τους στη διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων νήσων( ΚΙΝΑΛ).
  2. Διαπνέεται από αντιδραστικό,αντιλαϊκό χαρακτήρα αφού αφαιρει το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες όλων των παρατάξεων που έχουν εκλεγεί στο περιφερειακό συμβούλιο, νοθεύοντας τη βούληση του λαού. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στους εκπροσώπουςτης Χ.Α για τους οποίους έχουμε ζητήσει την απομόνωση και την αποπομπή τουςαπό τα περιφερειακά συμβούλια.
  3. Ο όρος «Προεδρείο» είναι αδειανό πουκάμισο, αφού οι θέσεις δίνονται αναλογικά μόνο στις 3 πρώτες παρατάξεις ενώ γραμματέας και αντιπρόεδροςδεν έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες. Κυρίαρχος είναι ο Πρόεδρος τον οποίον ορίζει παράταξη του/ της Περιφερειάρχη.
  4. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος σε συνεννόηση με την περιφερειακή αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αξιοποιώντας τον αντιδραστικό κανονισμό που ο ίδιος εισήγαγε και την τυπολατρία στις διαδικασίες, προώθησε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια φίμωσηςτης Λαϊκής Συσπείρωσηςκαι υποβάθμισης της λειτουργίας του Π.Σ. Η εμμονή στη συνέχιση της συνεδρίασης του ΠΣ με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες δια ζώσηςσυνεδρίασης με βάση τα πρωτόκολλα, επιβεβαιώνει ότι σταθερή τουςεπιδίωξη είναι η παρεμπόδιση της παρουσίας, ενημέρωσης και διεκδίκησης του λαού.

Επιβεβαιώνεται, ότι οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις,από όλες τις κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με το νέο ληστρικό εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ,έχουν ως στόχο την μετατροπή της ΤΔ σε ισχυρό κρατικό όργανο που εξειδικεύει και υλοποιεί τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσειςκαι τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων σε τοπικό επίπεδο.Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι η δημοκρατία που συχνά πυκνά επικαλούνται είναι κομμένη και ραμμένη στους γενικότερουςαντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, απείχαμεαπό τη διαδικασία της εκλογής προεδρείου. Σχετικά με την εκλογή Οικονομικής Επιτροπής, παρ’ ότι διαφωνούμε με την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Π.Σ σε αυτήν,θέσαμε υποψηφιότητα για την έδρα που δικαιούμαστε, για να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της, με κριτήριο και προτεραιότητα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέσα και έξω από το Π.Σ τα συμφέροντα του λαού μαζί με το λαό και τους αγώνες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται