Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
32 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καίριες παρεμβάσεις σε καυτά θέματα απ’ τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη

📣 Η ακρίβεια τσακίζει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει σημαντικά τα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου γεγονός που δηλώνει την παντελή απουσία της κυβερνητικής παρεμβατικότητας στο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά και στήριξής της.

Πλέον δεν μιλούμε μόνο για τα βασικά αγαθά και τα καύσιμα. Οι ανατιμήσεις διαβρώνουν όλη την οικονομική δραστηριότητα και τις συναλλαγές. Μόνον η άνοδος των τιμών στα ενοίκια και συνολικά στη στέγαση των πολιτών απορροφά πάνω από το μισό του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Δίχως το σχεδιασμό και την υλοποίηση περισσότερο δραστικών μέτρων στήριξης των πολιτών, το πρόβλημα θα εκτραχυνθεί. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ως μέτρο ενίσχυσης των οικονομικών των νοικοκυριών, η μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και συνολικά ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας που θα αντικατοπτρίζεται σε μέτρα συγκράτησης των τιμών στα τρόφιμα, στην ένδυση, στις μεταφορές και την ενέργεια μπορούν να απαλύνουν τα βάρη της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση επιτέλους, να δείξει πως πονά το λαό της και να παρέμβει με ελεγκτικό τρόπο αυτή τη στιγμή στην αγορά προκειμένου να μην αφεθεί στο έλεος των κερδοσκόπων, η τύχη των ευάλωτων νοικοκυριών. Την ώρα που φλέγεται το εισόδημά τους, η κυβέρνηση διευρύνει το πάρτι με δημόσιο χρήμα για να επεκτείνει την πελατειακή της βάση.

Τα παραδείγματα στήριξης των πολιτών σε άλλες χώρες είναι πολλά. Αφού, η κυβέρνηση κωφεύει στις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τουλάχιστον, ας φροντίσει σήμερα για την υιοθέτηση μέτρων που θα ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των συμπολιτών μας.


Αλ.Αυλωνίτης : Η ΝΔ θεσμοθετεί τη διάλυση της κρατικής πρόνοιας

Το σχέδιο “εκσυγχρονισμού” της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον ΕΦΚΑ συνιστά ένα από τα βασικά κεφάλαια της υπονομευτικής και απαξιωτικής εκτράχυνσης που επιχειρεί η ΝΔ στο κοινωνικό κράτος, της κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης, αλλά και της λεηλάτησης της δημόσιας περιουσίας.
Το νομοσχέδιο που θα ζητηθεί από αύριο στη Βουλή αποτελεί ακρωτηριασμό του e-ΕΦΚΑ και ένα νέο επεισόδιο της διαρκούς υποβάθμισης των υπηρεσιών του φορέα.
Από τον Ιούλιο του 2019, οι συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες εκτοξεύτηκαν, τα πληροφοριακά συστήματα κατέρρευσαν, ενώ οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ στοχοποιήθηκαν ως οι πλέον αναποτελεσματικοί εργαζόμενοι της δημόσιας διοίκησης.
Αυτό το επαίσχυντο αφήγημα της ΝΔ για τον ΕΦΚΑ πρέπει να ανατραπεί. Όπως, ανατράπηκε δικαίως η αίτηση ακύρωσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδος προς στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εγκύκλιο που συνέταξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019 ως προς την καταβολή προσαυξήσεων λόγω μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) στον κατώτατο μισθό που εκείνη την εποχή, είχε παράλληλα αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα 650 ευρώ.
Σήμερα, η απόφαση αυτή που συμπίπτει χρονικά με τα όσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ασφάλειας, υπενθυμίζει τη σημασία της κρατικής πρόνοιας για τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δικαίωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εγκατέλειψε τον αγώνα στήριξης της μισθωτής εργασίας.
Η ΝΔ θεσμοθετεί τη διάλυση της κρατικής πρόνοιας για να την οικοδομήσει με ιδιωτικά κριτήρια και αρνείται πεισματικά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παλεύει για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με προοπτικές και για την αύξηση του κατώτατου μισθού ως μέσο οικονομικής ενίσχυσης των μισθωτών απέναντι στην λαίλαπα της ακρίβειας.


Ανακόλουθος ο λόγος του Υπουργού Τουρισμού με τις πρακτικές του

Είναι θετικό που ο κ. Κικίλιας αναγνωρίζει την τεράστια συνδρομή του τουρισμού στη λαϊκή οικονομία της χώρας, όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε άρθρο του. Τα λεγόμενα όμως, του Υπουργού Τουρισμού έρχονται σε αντιδιαστολή με την έλλειψη ενός συντονισμένου στρατηγικού σχεδιασμού που σε καμία περίπτωση δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει μέσα από τις ανοιχτές συζητήσεις στη Βουλή, αλλά και τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού στην οργάνωση ενός τόσο κρίσιμου τομέα.

Την ώρα που ο κ. Κικίλιας καλλιεργεί μία επίπλαστη πραγματικότητα μέσω μιας δραστήριας αρθρογραφίας για τον τουρισμό, λησμονεί με πλέον εξόφθαλμο τρόπο το γεγονός ότι ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες ένας αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης που επί της ουσίας εκτόπισε όλη τη μικρομεσαία τουριστική επιχειρηματικότητα από τη δυνατότητα άντλησης καθοριστικών ενισχύσεων.

Έχουμε υποστηρίξει με πολλές προτάσεις την ανάγκη ύπαρξης ενός στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό αλλά και τη διασύνδεσή του με δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους που θα βελτιώνουν τους κοινωνικούς δείκτες για τους μόνιμους κατοίκους και θα εξυπηρετούν ιδανικότερα και με υγειονομική ασφάλεια τη διαμονή των τουριστών.

Όσο, ο κ. Κικίλιας θα εκμεταλλεύεται τη φιλότιμη προσπάθεια του κόσμου του τουρισμού και τις μεμονωμένες ενέργειες εξωστρέφειας της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνταχθούν μπροστά στην άφιξη της νέας τουριστικής περιόδου, άλλο τόσο θα του υπενθυμίζουμε συστηματικά την ανεπάρκειά του, αλλά και την απροθυμία του να παρέμβει θεσμικά και στρατηγικά για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Καλά τα λόγια κ. Κικίλια, αρκεί να τα θυμάστε όταν νομοθετείτε στη Βουλή εσείς και οι συναρμόδιοι Υπουργοί σας για τον Τουρισμό!


Ερώτηση κατέθεσαν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Ανδρέα Ξανθου, βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για τη διακοπή της πρόσβασης επιστημόνων, στο μητρώο εμβολιασμών για τον covid-19, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η διαφάνεια και η ανοικτή πρόσβαση στα δεδομένα είναι κρίσιμος όρος για την αποτελεσματικότητα της υγειονομικής διαχείρισης και ότι η κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στην επιστημονική κοινότητα είναι αποτέλεσμα και τέτοιων φαινομένων. Η κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών αλλά και των επιστημόνων προς την Πολιτεία, ειδικά στο ευαίσθητο ζήτημα της διαφάνειας, της προσβασιμότητας και της αξιοπιστίας των δεδομένων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Υγείας
Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Αδιαφάνεια στα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας και εμπόδια πρόσβασης επιστημόνων -ερευνητών στο Μητρώο Εμβολιασμών »

Η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, με πολλαπλές παρενέργειες στο σύστημα υγείας και στους ανθρώπους του, με χιλιάδες οικογένειες που βιώνουν την απώλεια των δικών τους αλλά και την ανασφάλεια για τη ζωή, την υγεία και το εισόδημα τους. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αποδείχθηκε, εκ του αποτελέσματος, τραγικά αποτυχημένη, με την πλειοψηφία της κοινωνίας να της καταλογίζει λάθη, παραλείψεις, καθυστερημένα και ανεπαρκή αντανακλαστικά, αδιαφανείς χειρισμούς, ιδεοληπτικές εμμονές και επιρροές συμφερόντων στις κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Πάνω απ’ όλα όμως αυτό που ενοχλεί τους πολίτες και ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας, είναι η εμφανής και συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να «εργαλειοποιήσει» τους ειδικούς και να απαξιώσει το ρόλο των επιστημονικών επιτροπών, προαναγγέλλοντας υγειονομικά μέτρα και ζητώντας την εκ των υστέρων γνωμοδότηση και «επιστημονική νομιμοποίηση» προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων.

Η πλήρης διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία ωστόσο στη διαχείριση της πανδημίας, τα ανοικτά και προσβάσιμα από όλους επιδημιολογικά δεδομένα, η αναλυτική εικόνα για την κατάσταση στο ΕΣΥ και την ανταποκρισιμότητα των δομών υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) στις πιεστικές ανάγκες της περιόδου, η συστηματική ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση του επιστημονικού κόσμου και των πολιτών, είναι κρίσιμος όρος αποτελεσματικότητας των μέτρων Δημόσιας Υγείας.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, έχουμε την πιο αδιαφανή υγειονομική διαχείριση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κυβερνητικής πρακτικής είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης (ieideiseis.gr 4/2/2022), η διακοπή πρόσβασης ερευνητικών ομάδων -όπως των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα -στο πολύ κρίσιμο από επιδημιολογική σκοπιά Μητρώο Εμβολιασμών που διατηρεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι απαράδεκτο για ευρωπαϊκή χώρα το γεγονός ότι δεν είναι διαθέσιμες (σε ανωνυμοποιημένη μορφή) στον επιστημονικό κόσμο οι πληροφορίες για τους εμβολιασμούς, για την εμβολιαστική κάλυψη των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, για το είδος των εμβολίων, την ηλικιακή και γεωγραφική κατανομή των εμβολιασμών κλπ. Η διακοπή της πρόσβασης των εν λόγω ερευνητών στο Μητρώο Εμβολιασμών σχετίζεται, όπως όλα δείχνουν, με τη δημοσίευση της «ενοχλητικής» μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα για την αυξημένη θνησιμότητα στην Ελλάδα, για τις ανισότητες στη φροντίδα μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και για την ανάγκη σοβαρής ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Επειδή η πανδημία είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση Δημόσιας Υγείας για να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με όρους μικροπολιτικής, ευνοιοκρατίας ή αποκλεισμού ερευνητών από διαθέσιμες επιστημονικές πληροφορίες.

Επειδή από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας ο Π.Ο.Υ. και το ECDC έχουν τονίσει ότι η διαφάνεια και η ανοικτή πρόσβαση στα δεδομένα είναι κρίσιμος όρος για την αποτελεσματικότητα της υγειονομικής διαχείρισης .
Επειδή η «εργαλειοποίηση» και απαξίωση της επιστήμης ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας απέναντι στην Πολιτεία και στους θεσμούς της, αλλά και την απονομιμοποίηση των πολιτικών επιλογών που γίνονται στο όνομα της Δημόσιας Υγείας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  1. Πως αιτιολογείται η διακοπή πρόσβασης των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα στο Μητρώο Εμβολιασμών που -κακώς- έχει υπό την εποπτεία του το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ;
  2. Τα δεδομένα που αφορούν την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι στη διάθεση άλλων μελών της επιστημονικής κοινότητας που γνωμοδοτούν με τη σειρά τους στην Πολιτεία;
  3. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην αναβάθμιση της επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας, με ενιαιοποίηση των κέντρων συλλογής και παρακολούθησης δεδομένων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας;
  4. Προτίθεται να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών αλλά και των επιστημόνων προς την Πολιτεία, στο ευαίσθητο ζήτημα της διαφάνειας, της προσβασιμότητας και της αξιοπιστίας των δεδομένων ;
  5. Προτίθεται η κυβέρνηση να οργανώσει, με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα επιδημιολογικά στοιχεία, μια σοβαρή αποτίμηση και αξιολόγηση της διαχείρισης της πανδημίας, διερευνώντας τα βαθύτερα αίτια για την τραγωδία της αυξημένης θνησιμότητας ;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Ξανθός Ανδρέας
Γεροβασίλη Όλγα
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αθανασίου Νάσος
Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Σία
Αυγέρη Δώρα
Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Βαγενά Άννα
Βαρεμένος Γιώργος
Βούτσης Νίκος
Γκαρά Αναστασία
Γκιόλας Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ζαχαριάδης Κώστας
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Μανόλης
Καλαματιανός Διονύσης
Κασιμάτη Νίνα
Κόκκαλης Βασίλης
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χάρης
Μάρκου Κώστας
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπαλάφας Γιάννης
Μπάρκας Κώστας
Μπουρνούς Γιάννης
Μωραϊτης Θάνος
Νοτοπούλου Κατερίνα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παπαηλιού Γιώργος
Πέρκα Θεοπίστη
Πούλου Παναγιού
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σαρακιώτης Γιάννης
Σκουρλέτης Πάνος
Σκουρολιάκος Πάνος
Σκούφα Ελισάβετ
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νίκος
Χαρίτου Δημήτρης
Χαρίτσης Αλέξης
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γιώργος


Την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμένα Λευκίμμης εξέφρασε ακόμη μια φορά ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στη συζήτηση με εκπροσώπους φορέων και πολίτες της Νότιας Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022, στην αίθουσα του Περιβαλλοντικού Κέντρου στις Αλυκές Λευκίμμης, με κεντρικό ομιλητή τον πρ. Γ.Γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη.

Η επίσκεψη Λαμπρίδη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ολοκληρώθηκε χθες και περιλάμβανε επίσης συνάντηση στον Ο.Λ.ΚΕ. με το Δ/νοντα Σύμβουλο Σπύρο Ζερβόπουλο και τη Δ/ντρια Βασιλική Μαρτζούκου, επίσκεψη στο Λιμάνι Λευκίμμης και συνάντηση με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση.

Ο κ. Λαμπρίδης σε όλες τις συναντήσεις δήλωσε ότι οι λιμένες πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο, με υποπαραχώρηση μέρους χρήσεων, υπογράμμισε ότι το επιβατικό λιμάνι Λευκίμμης πρέπει να ενισχυθεί και να εκσυγχρονιστεί, η σχεδιαζόμενη ιδιωτική μαρίνα θα πρέπει να κατασκευαστεί σε χώρο εκτός της υπάρχουσας λιμενολεκάνης και έκανε λόγο για ασύμβατες δραστηριότητες που έρχονται σε σύγκρουση και αναμένεται στο μέλλον να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στη δική του τοποθέτηση ο βουλευτής Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης, τόνισε ότι είναι αδιανόητο στην ίδια λιμενολεκάνη να λειτουργούν παράλληλα η ακτοπλοϊκή γραμμή προς Ηγουμενίτσα, η μαρίνα σκαφών, τα ημερόπλοια και τα αλιευτικά σκάφη . Υπήρξε επικριτικός για την συμπεριφορά ΤΑΙΠΕΔ και Κυβέρνησης που αγνόησαν την τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως ενημερώθηκε και από τον Δήμαρχο Κ. Λέσση, ούτε εκείνος γνωρίζει την μελέτη. Ως εκ τούτου ζήτησε από τον ΟΛΚΕ να δημοσιοποιηθούν ΕΠΙΣΗΜΑ οι μελέτες, για να ενημερωθούν όλοι για τον σχεδιασμό στο λιμάνι και στη χερσαία ζώνη. Ο κ. Αυλωνίτης υπογράμμισε ότι το λιμάνι Λευκίμμης δεν μπορεί να αποχαρακτηριστεί από “εθνικής σημασίας λιμάνι”, επισήμανε ότι η τιμολογιακή πολιτική στην πορθμειακή γραμμή θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιώτη με ότι αυτό συνεπάγεται για πιθανές αυξήσεις στα εισιτήρια και επιπλέον υπενθύμισε ότι ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση αν ο ιδιώτης θα πάρει «προίκα» και τα 2εκ. ευρώ που εξήγγειλε ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης για έργα παρέμβασης στο λιμάνι Λευκίμμης.

Δήλωσε επίσης ότι αναμένεται, βάσει διαρροών του περιεχομένου της μελέτης, να κατασκευαστούν στην χερσαία ζώνη μεγάλα κτίρια, στα οποία περιλαμβάνονται και χρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Τόνισε τέλος ότι η σχεδιαζόμενη Μαρίνα τουριστικών σκαφών μπορεί και πρέπει να κατασκευαστεί σε κατάλληλο χώρο στην εγγύς ή ευρύτερη περιοχή και πάντως όχι στην ίδια λιμενολεκάνη με το επιβατικό λιμάνι.

Ο κ. Αυλωνίτης με τον πρ. ΓΓ Λιμένων Χρ. Λαμπρίδη επισκέφτηκε το χώρο του λιμένα Λευκίμμης, του έδειξε το χώρο που προορίζουν να ιδιωτικοποιήσουν και τον ενημέρωσε για τις ενστάσεις και διαμαρτυρίες των πολιτών, χρηστών του λιμένα και πλοιοκτητών.

Παρόντες στη συνάντηση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Λευκίμμης ήταν επίσης ο Συντονιστής της ΝΕ Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρ. Μωραΐτης, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσσης, ο πρ. Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, ο πρ. βουλευτής Κ. Παυλίδης, ο πρ. Πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπ. Στεφανίδης, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλ. Μιχαλάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ν. Κέρκυρας Ν. Γκούσης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Η ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε ως κοινή συνισταμένη την άρνηση όλων των ομιλητών για την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και την μετατροπή του λιμανιού κατά το μέγιστο μέρος του σε μαρίνα τουριστικών σκαφών. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού απετέλεσε και την ταυτόσημη θέση όλων.


Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για τις συνέπειες που έχει επιφέρει η κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Ο βουλευτής τόνισε πως οι ανταποκριτές ΟΓΑ έχουν ιδιαίτερη σημασία για την καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως ηλικιωμένοι και δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, αλλά και αγρότες και επαγγελματίες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση για θέματα ασφαλιστικής ενημερότητας.

Είναι ζωτικής σημασίας η άμεση επανεξέταση της κατάργησης των ανταποκριτών του ΟΓΑ, οι οποίοι προσφέρουν διαχρονικά ιδιάζουσας σημασίας υπηρεσίες στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της επαρχίας, όπως είναι η νησιωτική περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας της Κέρκυρας σε μια περίοδο μάλιστα, που η υγειονομική κατάσταση της χώρας ολόκληρης, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :

Προς

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: «Έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια από την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται η κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ εξαιτίας των συνεπειών αυτής για τους κατοίκους των περιοχών που εξυπηρετούν σε όλη την περιφέρεια της Κέρκυρας.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν γνωρίζετε καλά πως έχουν ιδιαίτερη σημασία για την καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως ηλικιωμένοι και δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, αλλά και αγρότες και επαγγελματίες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση για θέματα ασφαλιστικής ενημερότητας κ.ο.κ..

Δυστυχώς, αποδεικνύεται πως η απόφασή σας δεν έχει συνυπολογίσει τη βαρύτητα των υπηρεσιών των ανταποκριτών για τους ανθρώπους απομακρυσμένων περιοχών της επαρχίας, όπως είναι η νησιωτική περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας της Κέρκυρας σε μια περίοδο μάλιστα, που η υγειονομική κατάσταση της χώρας ολόκληρης, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Με δεδομένο ότι, δεν έχει σημειωθεί η απαραίτητη προεργασία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στο νησί μας, εκ μέρους του Υπουργείου σας, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα υποστελέχωσης που υφίστανται, καθώς και της αδυναμίας κατανόησης από την πλειοψηφία των εξυπηρετούμενων συμπολιτών μας, των τεχνολογικών εφαρμογών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Φορέα, είναι βέβαιο πως θα καταγραφεί τεράστια αναστάτωση, αδυναμία εκπλήρωσης αλλά και μεγάλη καθυστέρηση στις συναλλαγές.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλώ να επανεξετάσετε την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ, οι οποίοι προσφέρουν διαχρονικά ιδιάζουσας σημασίας υπηρεσίες και να διευκολύνετε με ένα νέο σχεδιασμό τους κατοίκους της περιφέρειας και των νησιωτικών περιοχών, όπως της Κέρκυρας, δίχως να στερηθεί η δομή του ΕΦΚΑ και οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του, τον αναγκαίο τους εκσυγχρονισμό.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και επικοινωνία.

Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Βουλευτής Ν. Κέρκυρας / Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3,714ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,393ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
85ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται