Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΣΑ: στα «βράχια» τα 5 υδατοδρόμια | Η κακή κατάσταση στο οδικό δίκτυο Ιθάκης παραμένει

Επερώτηση 84η

Η υπόθεση των 5 υδατοδρομίων οδηγείται στα «βράχια» με αποκλειστική ευθύνη της περιφερειακής  αρχής.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Με την απόφαση 571/2021 το ΣΤ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) ακύρωσε την προγραμματική σύμβαση που προώθησε η ΠΙΝ/Κράτσα μαζί με την κυβέρνηση και την ΔΕΠΑΝ, στην προοπτική κατασκευής των 5 υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την προγραμματική σύμβαση με την οποία η ΠΙΝ/Κράτσα εκτόξευσε το κόστος για την κατασκευή των 5 υδατοδρομίων από 770 χιλιάδες (όπως ήταν το αντίστοιχο ολοκληρωμένο σχέδιο της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ) σε 3,05 εκατομμύρια ευρώ!

Η απόφαση αυτή του κλιμακίου του ΕΣ έρχεται να δικαιώσει πλήρως την θέση της ΑΝΑΣΑ και να αποκαλύψει τον καταχρηστικό χαρακτήρα της σύμβασης αυτής και την απροκάλυπτη πράξη διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη αστοχία της περιφερειακής αρχής σχετικά με τα υδατοδρόμια. Την πρώτη φορά η ανάλογης λογικής προσπάθεια που και αυτή χαρακτηρίζονταν από το υπερβολικό κοστολόγιο, την απαξίωση των υπηρεσιών της ΠΙΝ και την εμμονική πλην ύποπτη επιλογή για ανάθεση της διαδικασίας στο δήθεν δημόσιου χαρακτήρα εμπορικό μόρφωμα της ΔΕΠΑΝ, απερρίφθη από την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 68 που λειτουργεί στα πλαίσια της Αποκεντρωμένης διοίκησης.

Η υπόθεση των πέντε υδατοδρομίων βρίσκεται και πάλι στο μηδέν, όπως όταν αποφάσισε στην αρχή της θητείας της αντί να ολοκληρώσει την σχεδόν πλήρη εργασία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ να την διαγράψει και να εμπλέξει την ΔΕΠΑΝ και τους συμβούλους του κ. Γεωργιάδη!

Η αποτυχία της περιφερειακής αρχής στην λειτουργία των υδατοδρομίων είναι πλήρης και η ευθύνη αποκλειστικά δική της.

Στερεί τα Ιόνια νησιά από ένα πολύτιμο και ευέλικτο μέσο επικοινωνίας και συγκοινωνίας.

Επερωτάται η περιφερειάρχης:

  • Θα αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας αυτής ως αποτέλεσμα των επιλογών της;
  • Ποιο είναι το σχέδιο για την υλοποίηση των υδατοδρομίων μετά τις εξελίξεις αυτές;
  • Υπάρχει τέτοιο σχέδιο;
  • Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του;

Για την ΑΝΑΣΑ:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.


Επερώτηση 83η

Η κακή κατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ιθάκης παραμένει.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της οργάνωσης μελών Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Μετράμε ήδη ενάμιση χρόνο από την καταστροφική κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ και οι πληγές που άνοιξαν στο νησί δεν έχουν επουλωθεί πλήρως.Οι επαρχιακοί δρόμοι όχι μόνο δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και χρόνια αλλά τα σημεία του Μπροστά Αετού και Φρίκες Κιόνι είναι εντελώς προβληματικά.Το κομμάτι του Μπροστά Αετού δεν έχει επιδιορθωθεί σε όλα του τα σημεία και το μπαζωμένο τμήμα του δρόμου που είχε πέσει πέρυσι και τσιμεντώθηκε προσωρινά για να δοθεί ο δρόμος άμεσα σε κυκλοφορία έχει μείνει ως έχει. Περιμένουμε να δούμε πότε θα προχωρήσει το κανονικό έργο για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου.Από την άλλη, ο δρόμος Φρίκες Κιόνι είναι σε τραγική κατάσταση. Πολλά τμήματα του δρόμου έχουν καταρρεύσει από τον Ιανό και το μόνο που έχει γίνει τόσους μήνες μετά είναι η τοποθέτηση πλαστικών πλεγμάτων γύρω από μπετόβεργες για να προειδοποιούν τους οδηγούς και να αποφεύγονται οι πιθανές πτώσεις στο κενό. Τα πλέγματα αυτά έχουν πλέον διαλυθεί από τους ανέμους. Ακόμη κι όταν υπήρχαν όμως αποδείχτηκαν επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς με αποτέλεσμα μικροατυχήματα και μικροτραυματισμούς που όλοι ξέρουμε ότι συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ειδικά για το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου είχαμε μιλήσει από τον περσινό Μάιο με τον Έπαρχο κ. Λιβιτσάνη ο οποίος μας είχε δηλώσει ότι υπάρχει καθυστέρηση από τις Τεχν. Υπηρεσίες της Περιφέρειας κι ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα και θα αποκατασταθεί ο δρόμος. Έχουν περάσει ήδη 10 μήνες και δεν έχει γίνει καμιά επισκευή.Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι και στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Σταυρό με τον Πλατρειθιά ένα τμήμα στην περιοχή Ρομάντσα έχει υποστεί καθίζηση κι έχουν τοποθετηθεί απλά κώνοι.Από τους δρόμους αυτούς εκτός από Ι.Χ. μικρά αυτοκίνητα περνούν καθημερινά βαρέα οχήματα μεταφοράς υλικών, οχήματα τροφοδοσίας, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με μαθητές και κατοίκους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το οδόστρωμα και να υπάρχει επικινδυνότητα.Ήδη βρισκόμαστε στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας και λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης σε ενέργεια, καύσιμα και είδη διατροφής. Πώς θα προσελκύσουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πώς θα κυκλοφορήσουν τα μεγάλα τουριστικά λεωφορεία αν το οδικό δίκτυο είναι σε αυτή την κατάσταση;Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς κάθε υπεύθυνο.Απαιτούμε από την Περιφερειακή αρχή να ολοκληρώσει τις μελέτες για όλα τα έργα που είναι απαραίτητα για την ασφαλή διέλευση κατοίκων και επισκεπτών.Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση των έργων και η αποκατάσταση των δρόμων.Άλλωστε η κ. Περιφερειάρχης σε κάθε της επίσκεψη στο νησί δίνει αρκετές υποσχέσεις για όλα αυτά. Περιμένουμε λοιπόν να τις τηρήσει κιόλας όσο το δυνατόν συντομότερα.9/3/2022Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΙΘΑΚΗΣ

Τον περασμένο Ιούλιο σας είχαμε ρωτήσει πάλι με σχετική επερώτηση μας για την κατάσταση του δρόμου ΚΙΟΝΙ-ΦΡΙΚΕΣ.

Είχατε και πάλι δώσει υποσχέσεις άμεσης αποκατάστασης.

Είναι προφανές ότι η πολιτική σας αξιοπιστία και στην Ιθάκη βρίσκεται στο ναδίρ και οι υποσχέσεις κενό γράμμα.

Επερωτάται η περιφερειάρχης:

  • Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμη για μια ουσιαστική παρέμβαση οδικής ασφάλειας;
  • Θα παραμείνουν κι αυτό το καλοκαίρι οι «σιδερόβεργες» ως δείγμα της αδυναμίας και αδιαφορίας σας για την ασφάλεια και ακεραιότητα ντόπιων και επισκεπτών;
  • Υπάρχει προγραμματισμός αποκατάστασης και ποιες είναι οι χρονικές του προβλέψεις;

Για την ΑΝΑΣΑ:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται