Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κυβέρνηση της δικαιολογίας

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Αυτή είναι η εικόνα της κυβέρνησης σε όλες τις κρίσεις που πέρασε η χώρα, από την πρώτη ημέρα της θητείας της. Οι λέξεις «ευθύνη» και «δουλειά» είναι άγνωστες. 

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η υγειονομική κρίση αντιμετωπίστηκε σαν φυσικό φαινόμενο. Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε, οι ιδιωτικές κλινικές δεν επιτάχθηκαν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς συνέχισαν να λειτουργούν σχεδόν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να πιάσει κορυφή σε απώλειες ανθρώπινων ζωών σε όλη την Ευρώπη. Το κυβερνητικό αφήγημα ήταν ότι η πανδημία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ισχύει. Όμως η αντιμετώπιση του φαινομένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε η χειρότερη δυνατή. 

Στις φωτιές του καλοκαιριού, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα έγιναν στάχτη, το κυβερνητικό αφήγημα ήταν η κλιματική αλλαγή και μόνο. Όμως το 2021 ήταν το χειρότερο έτος καμένων εκτάσεων τα τελευταία 13 χρόνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, χαρτογραφήθηκαν 84 συμβάντα δασικών πυρκαγιών, όπου κατέκαψαν συνολικά έκταση πέραν των 1.300.000 στρεμμάτων. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα κατατάχθηκε στην κορυφή των χωρών με τις καμένες εκτάσεις στη Μεσόγειο, όπως επίσης και στην κορυφή στην κατάταξη αύξησης των καμένων εκτάσεων. 

Στα χιόνια η χώρα παρέλυσε. Ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής, επί μια εβδομάδα σχεδόν δεν λειτουργούσε τίποτα. Στην κυβέρνηση μιλούσαν για κακοκαιρία που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι η μόνη χώρα όπου… πέφτει χιόνι, ούτε ήταν και η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Όμως ήταν η μόνη χώρα όπου για πρώτη φορά έκλεισε για 48 ώρες ο μεγαλύτερος οδικός άξονας, αυτός του λεκανοπεδίου, εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανθρώπους. 

Σήμερα τα ίδια κάνουν με την ακρίβεια. Δεν φταίει κανένας στην κυβέρνηση, γιατί – λένε – αποτελεί συνέπεια του πολέμου. Όμως οι λογαριασμοί στους πολίτες ήρθαν με τις υπέρογκες αυξήσεις πολύ πριν κηρυχθεί πόλεμος. Και η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να μην έχει το δημόσιο εργαλεία στα χέρια του προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση. Σε μια κρίσιμη στιγμή αποφάσισαν την βίαιη απολιγνιτοποίηση και το ξεπούλημα ΔΕΗ και δικτύων, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου και αφήνοντας έτσι απροστάτευτα τα νοικοκυριά στην αισχροκέρδεια των ηλεκτροπαραγωγών. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βρει ένα κυβερνητικό αφήγημα για όλα: πάντα φταίνε οι άλλοι. Είναι η κυβέρνηση της δικαιολογίας.

isyriza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ