Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΣΑ: Αδίστακτοι, κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή παραβιάζουν νόμους και κανόνες

Εργοστάσιο απορριμμάτων Κεφαλονιάς: Αδίστακτοι, κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή παραβιάζουν νόμους και κανόνες και στέλνουν τον λογαριασμό στους ανυποψίαστους πολίτες των νησιών μας.

19/05/2022

Η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με την συνδρομή της κυβέρνησης (διά του «γραφικού» Γραφάκου) πραγματοποιεί στο Αργοστόλι εκδήλωση εντυπωσιασμού για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και επέκταση ΧΥΤΥ-ΟΕΔΑ Κεφαλονιάς».

Ο εντυπωσιασμός που επιχειρούν τους είναι απαραίτητος γιατί πρέπει να κρύψουν από τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης δύο μεγάλες αλήθειες:

  • Ότι πήραν από τα χέρια του δήμου Αργοστολίου και της ΕΔΑΚΙ ΟΤΑ τον διαγωνισμό ενός εργοστασίου με προϋπολογισμό 7.170.819,32 ευρώ και τον αύξησαν κατά 332% στα 23.803.486,40 ευρώ χρεώνοντας υπερβολικά τους κατοίκους των νησιών μας, υπέρ των εργολαβικών συμφερόντων.
  • Ότι για να το καταφέρουν αυτό παραβίασαν κάθε έννοια νομιμότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας και αδιαφόρησαν προκλητικά, τόσο οι ίδιοι όσο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, για την υποχρέωση τους να συμμορφώνονται με όσα ο νόμος επιτάσσει κάθε φορά.

Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια (ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχης) την υπ. αριθμ. 5/22.04.2021 απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 (κατόπιν προσφυγής του δ. συμβούλου Μ. Φόρτε)  με την οποία ακυρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία.

Δεν απήντησε ποτέ (ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ) στην από 22/07/2021 επιστολή-απαίτηση μας για την επιβολή εκ μέρους του, όπως άλλωστε είχε υποχρέωση, της εφαρμογής της ως άνω απόφασης  από την περιφερειάρχη και τον ΦΟΔΣΑ.

Στην από 20/9/2021 προσφυγή μας κατά της απόφασης του ΦΟΔΣΑ με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό ανάθεσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, ο ίδιος και μη εξαιρετέος Συντονιστής μας απήντησε μετά από τρείς(!) μήνες ότι… δεν γνωρίζει αν είναι αρμόδιος και περιμένει να του απαντήσει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων!

Αγκαλιασμένοι σ’ ένα αξεδιάλυτο κουβάρι παρατυπιών, παρανομιών και παραβάσεων καθήκοντος, όλοι μαζί, κυβέρνηση, περιφερειάρχης, συντονιστής Αποκεντρωμένης, εργάστηκαν και μετέτρεψαν ένα αναγκαίο έργο για την Κεφαλονιά σε σκάνδαλο εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων και παράνομου πλουτισμού.

Μαζεύονται για να υπογράψουν μια εμφανώς παράνομη σύμβαση και να δημιουργήσουν για μια ακόμη φορά τετελεσμένα εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣΤΕ στις 7/6, όπου έχει προσφύγει ο ΦΟΔΣΑ για να ακυρώσει τις αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν.3463/2006.

Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλλει τις πολιτικά και νομικά ανήθικες αυτές πρακτικές και προειδοποιεί για τις συνέπειές τους.

Η ΑΝΑΣΑ θα εργαστεί για την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά μας και θα παλέψει για να μη μετατραπούν οι συμπολίτες μας μέσω του έργου αυτού σε λεία επιτηδείων και για πολλές δεκαετίες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ