Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Δε βλέπουμε καμία πιθανότητα -ούτε πολιτική βούληση- να εφαρμοστεί άμεσα η μελέτη για το κυκλοφοριακό”

Επερώτηση για το κυκλοφοριακό του Αργοστολίου εν όψει της θερινής περιόδου

Κύριε Δήμαρχε,

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έως σήμερα δεδομένα, διαφαίνεται πως η τρέχουσα τουριστική σεζόν θα κινηθεί στα επίπεδα του 2019 (προ Κορωνοϊού), με την προσδοκία να πάει ίσως και ακόμη καλύτερα. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως η κίνηση που θα διοχετευτεί στους δρόμους του νησιού, αλλά και της πρωτεύουσας, του Αργοστολίου, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τα τελευταία δύο καλοκαίρια.

Στην παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη του Αργοστολίου, στις αρχές Απριλίου, ο μελετητής, Κος. Ευσταθιάδης κατέθεσε μια σειρά ουσιαστικών προτάσεων, οι οποίες –σύμφωνα με τις προσομοιώσεις και τα σενάρια που «έτρεξε»- διευθετούν με τον βέλτιστο τρόπο την κίνηση στους δρόμους του Αργοστολίου.

Η μελέτη αυτή όμως, εξαιτίας των χειρισμών και με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, έρχεται με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών και δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα -ούτε πολιτική βούληση- να εφαρμοστεί άμεσα, σε αντίθεση με τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις σας.

Στο άλλο σκέλος του κυκλοφοριακού ζητήματος, αυτού της στάθμευσης, έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει τις προτάσεις μας, στη λογική του περιορισμού της κυκλοφορίας, με χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης εκτός του κέντρου, στην είσοδο της πόλης και με τη διασύνδεσή τους με το κέντρο:

• μέσω ποδηλατόδρομου και σε συνδυασμό με κοινόχρηστο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων / ηλεκτρικών οχημάτων

• με τη συνέχιση των πεζόδρομων της Πλατείας, μέσω Λιθοστρώτου και μέχρι την είσοδο της πόλης

• με την λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας

Η πρόταση του κοινόχρηστου συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων συνάδει με την πρόσφατη (16/5/2022) Απόφαση του ΥΠ.ΑΝ. για την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων».

Επερωτάστε:

Έχετε λάβει ή προτίθεστε να λάβετε άμεσα οποιαδήποτε μέτρα για το κυκλοφοριακό του Αργοστολίου εν όψει της θερινής περιόδου; Αν ναι ποια μέτρα είναι αυτά;

Προτίθεστε να αναπτύξετε και να προωθήσετε -έστω πιλοτικά – τη στάθμευση στην είσοδο της πόλης ή εμμένετε στην άποψή σας για δημιουργία ενός μεγάλου χώρου στάθμευσης στο κέντρο;

Κεφαλονιά, νησί για όλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ