Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Νίκος Μαραγκάκης για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία

Σχετικά με την αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία διαβάζουμε στο διαδίκτυο ότι μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί:  2.100 ρουκέτες ΡΜ-70, 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, 60 αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger, 17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, 1.100 φορητοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι RPG.

   Πρόκειται επίσης να σταλούν 100-130  ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1, τα οποία θα αντικατασταθούν με ισάριθμα γερμανικά  «Marder 1A3/5», τα οποία έχουν αποσυρθεί από τον γερμανικό στρατό προ 15ετίας και βρίσκονται στις αποθήκες.

    Διαβάζουμε επίσης επιστολή του επιτίμου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Κωνσταντίνου Ζαζιά για το θέμα των αρμάτων.

      Για το θέμα της αποστολής οπλικών συστημάτων εκτός χώρας ο στρατηγός γράφει: «Η προβλεπόμενη διαδικασία για την αποστολή οπλικών συστημάτων εκτός της χώρας μας είναι η εξής: Διατυπώνει το αίτημα η Κυβέρνηση. Συνεδριάζει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ) του ΓΕΣ και εισηγείται στο ΣΑΓΕ. Μετά συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) υπό το Υπουργό Εθνικής Άμυνας και εγκρίνει την εισήγηση. Μετά ενημερώνεται η Βουλή και συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και λαμβάνει την τελική απόφαση»  Και καταλήγει ο στρατηγός: «Αυτά όμως ισχύουν σε κράτη που λειτουργούν οι θεσμοί».

    Με άλλα λόγια εδώ δεν έχομε κράτος, όπου λειτουργούν οι θεσμοί. Εδώ έχουμε μπανανία.

Νίκος Μαραγκάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ