Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άλλη μία προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υποβαθμίσει ένα σημαντικό ζήτημα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού

Κατά τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την αύξηση των  ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 20%, η παράταξή μας κατέθεσε την ακόλουθη τοποθέτηση:

“Άλλη μία προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υποβαθμίσει ένα σημαντικό ζήτημα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα των δρομολογίων (ώρες απόπλου) και τώρα ερχόμαστε να αποφασίσουμε, με μια φτωχή εισήγηση του προέδρου, σχετικά με την αύξηση των τιμών που παρατηρείται τελευταία.

Η δημοτική αρχή έχει λοιπόν σκοπό χωρίς συζήτηση να σταλεί ένα ψήφισμα στην εταιρία όπου θα ζητούμε «να μην αυξήσει τις τιμές και να απορροφήσει το κόστος». Όμως το δημοτικό συμβούλιο έχει την υποχρέωση να συζητήσει το θέμα δημοσίως, να παρουσιάσει στους πολίτες το πρόβλημα, να αναζητήσει τις ευθύνες και να λάβει πολιτικές αποφάσεις που θα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ορισμένα ερωτήματα:

– Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η εταιρία για την αύξηση των τιμών? Τι αυξήσεις έχουν γίνει από την ίδια εταιρία στη γραμμή της Ζακύνθου;

– Ποιο είναι το ποσοστό επιδότησης (μεταφορικό ισοδύναμο) για τους μόνιμους κάτοικους της Κεφαλονιάς; Πότε αποδίδεται; Μπορούμε να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα ποσά επιδότησης;

Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι δε μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία όπου απλά με ένα ναι ή ένα όχι θα συμφωνήσουμε με την εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Κε Πρόεδρε θα πρέπει να καταλάβετε ότι παρόλο που έχετε την δυνατότητα να συγκαλείτε δημοτικό συμβούλιο όποτε θέλετε, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι της «συμπολίτευσης» δεν διαφωνούν σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του δημάρχου, αυτό δε σημαίνει ότι η δημοτική αρχή δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά και σοβαρότητα στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Αντίθετα για άλλη μία φορά σέρνετε το δημοτικό συμβούλιο, για λόγους επικοινωνιακούς, να συμφωνήσει απλά σε ένα ψήφισμα, υποβαθμίζοντας το ρόλο του. Εμείς δε συμφωνούμε με αυτές τις πρακτικές, είμαστε υπέρ του διαλόγου και της συζήτησης των θεμάτων και για αυτό απέχουμε από την δια περιφοράς συνεδρίαση.”

Οι σύμβουλοι της παράταξής μας απείχαν από την ψηφοφορία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κεφαλονιά, νησί για όλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ