Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Απάτη power pass

Κάθε εβδομάδα και μια απογοήτευση. Κάθε εβδομάδα και ένα ψέμα. Κάθε εβδομάδα και μια απάτη.

Επί δύο μήνες ολόκληρη η κυβέρνηση, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πέρναγαν την εντύπωση ότι έρχονται μέτρα ανακούφισης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής της τάξης των 600 ευρώ ανά νοικοκυριό. Το επικοινωνιακό παιχνίδι ήταν σαφές και είχε ως στόχο να μετριάσει την κοινωνική δυσφορία δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις.

Και η απάτη συνεχίστηκε. Τάζουν σήμερα ότι θα βγάλουν από τον προϋπολογισμό επιπλέον 40 εκατομμύρια για τον Ιούνιο, ενώ η αλήθεια είναι πως τα 20 από αυτά απλά περίσσεψαν από τα 280 που είχαν αρχικά προβλέψει.

Και σήμερα οι πολίτες τι έχουν διαπιστώσει; Ότι η μέση επιδότηση δεν αγγίζει καν – φυσικά – τα 600 ευρώ, αλλά η μέση επιδότηση είναι 17 ευρώ το μήνα για έξι μήνες. Η πλήρης εξαπάτηση!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών είχε υποσχεθεί ότι προβλέπεται αποζημίωση του 95% των νοικοκυριών, τελικά πέταξαν εκτός αποζημίωσης το 40%.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προστατεύει τους πολίτες έστω με μέτρα ανακούφισης, αλλά συνεχίζει να βάζει πλάτη στα καρτέλ της ενέργειας, καθώς οι φουσκωμένοι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται κανονικά και η ρήτρα αναπροσαρμογής στην πράξη δεν καταργείται. Κι αυτό περνάει οριζόντια στην κοινωνία. Ο πληθωρισμός καλπάζει ανοδικά ελεύθερος από οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση. Όταν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται πρωτοφανή μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων του πολέμου, στην Ελλάδα βρίσκουν κάποιοι ευκαιρία να πλουτίσουν.

Η ΔΕΗ ιδιωτικοποιήθηκε και το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς τα πάνε οι μετοχές στο χρηματιστήριο. Την ίδια ώρα Γαλλία και Γερμανία εθνικοποίησαν εταιρείες ενέργειας σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τη συστημική κρίση που θα χτύπαγε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Και οι τιμές στην ενέργεια απλά και μόνο είναι ένα κομμάτι του παζλ. Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2022 οι πολίτες έχουν πληρώσει 3,8 δις ευρώ περισσότερα σε φόρους σε σχέση με το 2021.

Η επίθεση που εξελίσσεται στα πορτοφόλια του κόσμου βαφτίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη “αποκατάσταση αδικίας”. Όμως η πραγματική αποκατάσταση της αδικίας που βιώνουν οι πολίτες στους λογαριασμούς τους θα έρθει μόνο με εκλογές.

isyriza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ