Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΣΑ: Στην Κεφαλονιά δεν εκτελούνται 32 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στα σχολεία

«Ακυβέρνητο καράβι» η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Κομφούζιο με τις μεταφορές των μαθητών που ταλαιπωρούνται καθημερινά μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους.

15/09/2022

Τα σχολεία άνοιξαν, οι επίσημοι φωτογραφήθηκαν στους αγιασμούς, μόνο που η ΠΙΝ/Κράτσα δεν φρόντισε ακόμη να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και στα σπίτια τους!

Στην Κέρκυρα, στους Παξούς και στην Ζάκυνθο ακόμη δεν έχουν ανάδοχους μεταφορείς, στην Λευκάδα δεν υπάρχει ανάδοχος σε 12 δρομολόγια, και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν εκτελούνται 32 δρομολόγια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι ευθύνες για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση βαρύνουν πρωτίστως την περιφερειακή αρχή που δεν φρόντισε έγκαιρα για την διεξαγωγή των σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών, και φυσικά την κυβέρνηση της ΝΔ που ενώ γνώριζε την αδυναμία της ΠΙΝ/Κράτσα εν τούτοις κινήθηκε για να δώσει προσωρινή λύση μέσω τροπολογίας στην Βουλή πολύ καθυστερημένα και μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Η ΠΙΝ/Κράτσα για μια ακόμη φορά αποτυγχάνει να προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες σέ ένα κρίσιμο τομέα της καθημερινότητας με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να μην έχουν μεταφορικό μέσο και οι εργαζόμενοι γονείς τους να πελαγοδρομούν προσπαθώντας να βρουν λύση.

Εν τω μεταξύ , η περιφερειακή αρχή ,παρά την γενική κατακραυγή και την οφθαλμοφανή ευθύνη της για την κατάσταση αυτή, αρνείται να την αναλάβει και , ως συνήθως, την επιρρίπτει σε τρίτους, εν προκειμένω στους εκπαιδευτικούς και τις διευθύνσεις των σχολείων.

Η ΑΝΑΣΑ εκφράζει την απογοήτευση της για την ταλαιπωρία μαθητών και γονέων και καλεί την περιφερειακή αρχή και το αρμόδιο υπουργείο της κυβέρνησης της ΝΔ να δώσουν την δέουσα προσοχή και να αποκαταστήσουν άμεσα την εύρυθμη λειτουργία μιας βασικής ετήσιας υποχρέωσης όπως είναι η μεταφορά των μαθητών.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ