Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει» 

Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και της ακρίβειας με  την τελευταία του ομιλία στη ΔΕΘ, προσπάθησε με πολύ κόπο και ιδρώτα να περιγράψει μια φωτεινή Ελλάδα του ίδιου και των φίλων του που έχουν ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Για τους εργαζόμενους, όμως, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες απλά προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση, ανέχεια και αδιέξοδα.

Με περισσότερους συμπολίτες μας να είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια, με τις ανισότητες να αυξάνονται, με την ενεργειακή ακρίβεια να σαρώνει τα νοικοκυριά και κυβερνητικά στελέχη να απειλούν την κοινωνία με τον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942, με το σύνολο σχεδόν της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας να είναι αποκλεισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθένας καταλαβαίνει ποιοι καρπώνονται αυτή την ανάπτυξη και ποιοι την πληρώνουν ακριβά.

Πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα. Η ακρίβεια Μητσοτάκη αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τέλος Αυγούστου η μέση τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα καταγράφεται στα 697 ευρώ, στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι στα 188. Ωστόσο καμιά παρέμβαση για πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα για να μειωθούν οι τιμές. Ο κ. Μητσοτάκη δεν δίστασε να «πουλήσει» αυξήσεις στις συντάξεις με τη ρύθμιση του 2017 του ΣΥΡΙΖΑ, που τις προέβλεπε από τότε για το 2023.

Μόνη διέξοδος στη διαρκώς επιδεινούμενη ενεργειακή κρίση είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει  ως βασική επιλογή τον δημόσιο έλεγχο στην ενέργεια, ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Εμείς προτείνουμε :

–Ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% στη χονδρεμπορική αγορά, που να μην αφήνει παράθυρα για υπερκέρδη σε κανένα,

–Υποχρεωτικό ποσοστό σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας,

–Αποσύνδεση της τιμής χονδρικής από το φυσικό αέριο, όπως πέτυχε η Ιβηρική χερσόνησος,

–Προστασία από τις αποκοπές για τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής-Μητσοτάκη, που συμπεριλαμβάνεται ακόμη στους λογαριασμούς που παίρνουν οι πολίτες,

–Ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας με προσλήψεις της ΔΕΗ στα λιγνιτωρυχεία ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή του λιγνίτη στο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής κατά 20% σε μόνιμη βάση,

–Επαναφορά του Δ στη ΔΕΗ που θα επιτελεί τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της, και δεν θα λειτουργεί για τα χρηματιστηριακά κέρδη και τα μπόνους των γαλάζιων παιδιών με τις χρυσές αμοιβές, τις μετοχές και τις βίλες

–Επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο των ενεργειακών δικτύων, το βασικότερο εργαλείο της Πολιτείας για την ενεργειακή μετάβαση.

Αντί των παραπάνω, οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη ζητάνε από τους πολίτες να γυρίσουν από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, με δυσβάσταχτο κόστος και  την σοκαριστική δήλωση «Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει». 

Αντί λοιπόν να αλλάξουμε καυστήρες καλύτερα να αλλάξουμε κυβέρνηση, θα μας έρθει φθηνότερα  και πολύ καλύτερα γιατί το κρίσιμο είναι να φύγουν μια ώρα αρχύτερα προτού τελειώσουν μαζί τους την χώρα.

Αργοστόλι 14 Σεπτεμβρίου 2022 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ