Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Α. Παντελειός: Αυτά που κάνετε δεν είναι πολιτική, είναι τερτίπια!

Εικόνα: inkefalonia.gr

Για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην παραλία της Φτέρης

Στην τελευταία συνεδρίαση (5.10.22) του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, η παράταξή μας έφερε ως θέμα την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην παραλία της Φτέρης. Την εισήγηση μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ακύρωση της 105/22 απόφασης του Δ,Σ. Αργοστολίου και εκ νέου γνωμοδότηση για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Φτέρη Κεφαλληνίας

Με την απόφαση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται με την (μελλοντική) άποψη του Ο.ΦΥ.ΠΕ. ΚΑ. (πρώην Φορέα Αίνου) επειδή η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μη-απόφαση, με τη δημοτική αρχή να κρύβεται πίσω από έναν άλλο φορέα για να μην έρθει αντιμέτωπη με το όποιο πολιτικό κόστος έχει μια απευθείας αρνητική γνωμοδότηση.

Το δημοτικό συμβούλιο είναι ένα πολιτικό όργανο και ως τέτοιο πρέπει να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις. Και το αν θα τοποθετηθεί μια πλωτή εξέδρα στη Φτέρη ή κατ’ επέκταση σε κάθε παραλία της Κεφαλονιάς είναι μια τέτοια πολιτική απόφαση. Ο Φορέας θα γνωμοδοτήσει για την βιοποικιλότητα και το περιβάλλον, εμείς όμως οφείλουμε να γνωμοδοτήσουμε για το πως θέλουμε να αναπτυχθεί το νησί και ο Δήμος μας.

Είναι γνωστό -και στη δημοτική αρχή- πως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κεφαλονιάς είναι το φυσικό της κάλλος και οι ανέγγιχτοι θύλακες, όπως η παραλία της Φτέρης. Αν σε κάθε τέτοια παραλία πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις για να την κάνουμε πολυσύχναστη, θα αλλοιώσουμε την εικόνα του νησιού μας στο σύνολό της, θα υποβαθμίσουμε τον φυσικό της πλούτο και εν τέλει θα υποβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Θα πρέπει να υπάρξει λοιπόν ένας συνολικός σχεδιασμός για το ποιους τόπους θέλουμε να διατηρήσουμε ανέγγιχτους. Ένας σχεδιασμός στον οποίο θα πρέπει λάβουν μέρος και οι τρεις Δήμοι, οι τουριστικές τους επιτροπές και όλοι οι σχετιζόμενοι φορείς, αρκεί να το κάνουν όχι κοντόφθαλμα, με γνώμονα το άμεσο κέρδος από την βραχυπρόθεσμη εκμετάλλευση, αλλά με όραμα.

Μέχρι στιγμής, η πορεία της δημοτικής αρχής, αποδεικνύει την έλλειψη οράματος, αφού σε όλα τα μεγάλα ζητήματα επιλέγει απλά να παρατηρεί τις εξελίξεις και να μη λαμβάνει ουσιαστική θέση. Και όταν μετά από καιρό τα αποτελέσματα των επιλογών (ή μη επιλογών) τους γίνουν ορατά, σύρουν το δημοτικό συμβούλιο σε ανούσια ψηφίσματα για τη δήθεν διεκδίκηση των συμφερόντων των δημοτών.

πηγή: http://www.nisigiaolous.gr (βίντεο)

* Η πρόταση που καταθέσαμε ήταν να ακυρωθεί η 105/22 απόφαση του Δ.Σ. Αργοστολίου και να γνωμοδοτήσει αρνητικά το Δημοτικό Συμβούλιο για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Φτέρη Κεφαλληνίας.

Την πρόταση ψήφισαν, πέρα από την παράταξή μας, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Γασπαρινάτος και Ασημίνα Γαβριελάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ