Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΩΖΟΥΝ ΜΩΡΟ!

Η ίδια η ζωή έρχεται να διαψεύσει όσους διαλαλούν ότι οι  υγειονομικοί σε αναστολή είναι επικίνδυνοι και ως εκ τούτου πρέπει να απομακρυνθούν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας που τόσα χρόνια υπηρετούσαν.

Γιατί οι υγειονομικοί που εδώ και δεκαπέντε μήνες βρίσκονται εκτός του πολύπαθου και βαριά τραυματισμένου από το πείσμα κάποιων Ε.Σ.Υ, εξακολουθούν να σώζουν ζωές, παρόλο που κάποιοι τους θεώρησαν εξοβελιστέους (είτε για το κοινό καλό είτε για το δικό τους!).

Το πρωινό της 17ης Νοεμβρίου οδηγός της γραμμής 054 κατηύθυνε το λεωφορείο του  προς το Υπουργείο Υγείας, γνωρίζοντας ότι εκεί βρίσκεται από τον Φεβρουάριο σε εικοσιτετράωρη βάση  ομάδα υγειονομικών διαμαρτυρόμενη για το απεχθές και παράνομο καθεστώς της αναστολής εργασίας τους. Είχε ήδη ειδοποιηθεί ότι νεογέννητο που επέβαινε στο λεωφορείο παρουσίασε αιφνίδιο πρόβλημα υγείας που έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κλήθηκαν να  αντιμετωπίσουν  μια επείγουσα κατάσταση. Έσωσαν το μωρό που βρισκόταν ήδη σε άπνοια και το παρέδωσαν  στη μητέρα του, για να συνεχιστεί η νοσηλεία του στο Παίδων Αγ. Σοφίας όπου και  μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό έρχεται σε μια ιδιαίτερη για την πορεία των αναστολών στιγμή. Η κοινή γνώμη έχει πλέον πειστεί ότι 7500 υγειονομικοί έχουν εκδιωχθεί άδικα και χωρίς κανένα επιστημονικό έρεισμα. Άλλωστε όποιο επιστημονικό επιχείρημα από αυτούς που εισηγήθηκαν, εκτέλεσαν και υλοποίησαν τις αναστολές έχει πια εξανεμιστεί. Άναρθρες κραυγές που ακούγονται ακόμα δεν μπορούν να καλύψουν το μεγάλο φιάσκο που έβλαψε ανεπανόρθωτα τη δημόσια υγεία στερώντας τους Έλληνες πολίτες από έμπειρο προσωπικό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Οι υγειονομικοί που  καταδικάστηκαν σε ασιτία από καθαρά τιμωρητική διάθεση έχουν στο πλάι τους όλον τον ελληνικό λαό που ζητάει αποκατάσταση της αδικίας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος που -παρά τις όποιες παθογένειες- οφείλει να συνεχίσει την πορεία του, πιο σοφό μετά την περιπέτεια της πανδημίας.

Με τη στάση τους απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν είναι αρνητές της επιστήμης τους, αλλά την υπηρετούν με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος που διέπει κάθε λειτουργό υγείας.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να αρθούν οι αναστολές! Τα πείσματα δεν έχουν θέση σε ζητήματα δημόσιας υγείας. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: οι επιστήμονες υγείας οφείλουν πρώτοι αυτοί να έχουν λόγο για οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι οι υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις τελείωσαν  με την καταδίκη του Ολοκαυτώματος από τους δικαστές της Νυρεμβέργης. Κανένα έκτακτο ή μη υγειονομικό γεγονός δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία ή αφορμή για την κατάργηση του πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων και της ενημερωμένης συναίνεσης.

Συγχαρητήρια στους ιατρούς μας που μας έκαναν περήφανους! Συγχαρητήρια στους υγειονομικούς μας που μας κάνουν περήφανους εδώ και δεκαπέντε μήνες με την υπεύθυνη στάση τους!

Συγχαρητήρια και στον οδηγό που λόγω της κοινωνικής ευαισθησίας του ενήργησε με ευθύνη και βαθύ ανθρωπισμό!

Τους χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό και στην υπηρεσία  του κοινωνικού συνόλου!

Ομάδα Εκπαιδευτικών κατά της Υποχρεωτικότητας Ν. Κεφαλληνίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ