Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συνάντηση Στ. Τραυλού με τον υφυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο & τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Στ. Τραυλού με τον υφυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο – Εξασφάλισε 3 εκ. επιπλέον για την επισκευή του δρόμου για τον Μύρτο και 1 εκ. για τα αντιπλημμυρικά έργα της Αγίας Ευφημίας – Διάβημα για εξάλειψη του όρου μείωσης τζίρου για να λάβουν οι πληγείσες επιχειρήσεις τις αποζημιώσεις του Ιανού.

 Επίσης   συνάντηση – σύσκεψη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης  Στ. Τραυλός  μαζί με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση  Στανίτσα και τον Έπαρχο της Ιθάκης Θανάση Λιβιτσάνη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας   με τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και με  στελέχη του Υπουργείου για θέματα που αφορούν την   Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης.    

Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κύριο Χρήστο Τριαντόπουλο συναντήθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, θέτοντας μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά μας, συνεχίζοντας τις επαφές με αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσουν έργα ζωτικής σημασίας για το νησί μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων από τον Ιανό, την πορεία και την κατάσταση που βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ασφαλή πρόσβαση στην πλέον διάσημη παραλία του νησιού μας τον Μύρτο.

Για το θέμα των αποζημιώσεων ο κ. Τραυλός επεσήμανε, εκ νέου αυτό που είχε επισημάνει στην Κυβερνητική Επιτροπή προ ημερών, ήτοι την ανάγκη εξάλειψης του όρου που ζητά από τις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν μείωση τζίρου 10%, προκειμένου να εγκριθεί η αίτησή τους. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, τόνισε ο κ. Τραυλός, όλοι όσοι κατέθεσαν πλήρη φάκελο να λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Για το θέμα των έργων ο κ. Τραυλός αιτήθηκε επιπλέον χρηματοδότηση 1.000.000 € προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα   άμεσα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αγία Ευφημία, μέχρις ότου ξεκινήσει το έργο κατασκευής του αγωγού, ο οποίος  θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα των πλημμυρών που αντιμετωπίζει η περιοχή και ο οποίος αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2023. Ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του κ. Τραυλού και δόθηκε εντολή να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Τέλος, μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην ασφαλή πρόσβαση στην παραλία του Μύρτου, η οποία θα είναι εφικτή μόνο με την επισκευή του δημοτικού δρόμου Διβαράτα – παραλία Μύρτου. Ο υφυπουργός ανταποκρινόμενος και σε αυτό το ζήτημα θα ενισχύσει την Περιφέρεια με επιπλέον 3.000.000 €, με αποτέλεσμα μέσω της προγραμματικής της σύμβασης με το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο έχει ήδη εκτελέσει την σχετική μελέτη και τον Δήμο Σάμης, η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο κατά 100%, με τον συνολικό προϋπολογισμό να φτάνει τα 6.000.000€. 

                                               Ο Αντιπεριφερειάρχης

                                      Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης    

                                                   Σταύρος Π. Τραυλός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ