Τρίτη 14 Μαΐου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διονύσης Γασπαρινάτος: Η αποχή δεν είναι λύση. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ … ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

«Στην αρχαία Ελλάδα η μη συμμετοχή στα κοινά της Πόλης, εθεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα ενός πολίτη. Μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί ο χαρακτηρισμός άχρηστος για όποιον δεν ελάμβανε μέρος στα κοινά της κοινωνίας της οποίας ήταν πολίτης».

Αυτές τις ημέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές, εκείνοι που φοβούνται την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, εκμεταλλευόμενοι την πικρία, την οργή και την αγανάκτησή του, είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, να του πλασάρουν την αποχή ως αντίσταση και να πείσουν τον ψηφοφόρο να πει … δεν πάω να ψηφίσω.

 Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη. Με την ψήφο μας πρέπει να τους τιμωρήσουμε και να καταδικάσουμε τις καταστροφικές πολιτικές τους. Τις πολιτικές που πλήττουν βάναυσα τον απλό εργαζόμενο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον μικρομεσαίο, τον άνεργο, τη νεολαία που τις σκοτώνουν τα όνειρα.

Μην αφήσουμε άλλους να αποφασίσουν για την τύχη και το μέλλον μας. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς. Φτάνει πια.

Πρέπει να μείνουμε μακριά από τις προσταγές όλων εκείνων που θέλουν να εκδηλώνουμε τη διαμαρτυρία μας …  απέχοντας από τις κάλπες ή ακόμη χειρότερα να το  … ρίχνουμε λευκό. Μακριά από όλους εκείνους που μας ωθούν να μη συμμετέχουμε αλλά να απέχουμε.

Το δικαίωμα που έχουμε να επιλέγουμε μέσω της κάλπης αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ελληνική Βουλή, πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να καταδικάσουμε τις πρακτικές που διάφοροι επιτήδειοι χρησιμοποιούν, με σκοπό να το δυναμιτίσουν, να το απαξιώσουν και να το υπονομεύσουν, παρουσιάζοντας την αποχή ωραιοποιημένα ως τη … μεγάλη μαγκιά της εποχής.

Είναι σίγουρο ότι η αποχή εκείνους που δεν ενοχλεί καθόλου είναι, τους κρατούντες. Ούτε βέβαια το λευκό. Εκείνο που τους τρομάζει είναι η στροφή των ψηφοφόρων σε όλους τους άλλους εκτός από αυτούς, στα μικρότερα σε ποσοστό κόμματα.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία για την εκλογή της επόμενης κυβέρνησης στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, αποτελεί καθήκον αλλά και πράξη ευθύνης για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η αποχή από τη διαδικασία των εκλογών θα μας καταστήσει υπεύθυνους για το όποιο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα θα χάσουμε την ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε τις πολιτικές εκείνες που είναι υπεύθυνες για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας.

Δικαιολογίες για αποχή δεν υπάρχουν γιατί στις εκλογές αυτές κρίνονται πολλά, όχι μόνο για το πορτοφόλι μας αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της ζωής μας.

Πρέπει καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, δηλαδή να ψηφίσει. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ … ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

Διονύσης Π. Γασπαρινάτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ