Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τεμπονέρας / Bαθιά διχαστική η πρόταση για δημοψήφισμα

Aχρείαστη, εσωστρεφή και βαθιά διχαστική χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα με θέμα τις διαγραφές των διαφωνούντων στο κόμμα, ο Διονύσης Τεμπονέρας o οποίος τόνισε επισης οτι η ανάκληση της πρότασης αποτελεί όρο για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το εκρηκτικό κλίμα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «υπάρχουν αρκετές και ιδεολογικές και προγραμματικές και πολιτικές εκκρεμότητες».

«Προφανώς η εξέλιξη της προεδρικής εκλογής δεν μπορούσε να λύσει τις υπαρκτές διαφορές και τα ζητήματα τα οποία ανακύπτουν αυτή τη στιγμή και άρα χρειάζονται κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα και το μέλλον του κόμματος» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον πρόεδρο του κόμματος, ο κ. Τεμπονέρας απάντησε: «Καταλαβαίνω τις ανασφάλειες αλλά και τις αγωνίες που οδήγησαν στην πρόταση αυτή. Είναι μια πρόταση η οποία είναι αντικαταστατική, υπό την έννοια ότι έχουμε ορίσει συγκεκριμένα όργανα, όπως είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αποφασίζει για τα ζητήματα αυτά στα πλαίσια μιας πειθαρχικής διαδικασίας. Είναι μια πρόταση, η οποία είναι διχαστική, υπό την έννοια ότι δεν εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα. Είναι μια πρόταση η οποία είναι εσωστρεφής».

«Θα πρέπει να ζητήσουμε την ανάκληση του δημοψηφίσματος. Δεν στήνει η Αριστερά λαϊκά δικαστήρια, ακόμα και όταν διαφωνεί με όρους συντροφικότητας, με όρους σεβασμού στην κριτική και στην διαφορετική άποψη. Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι το κρίσιμο νομίζω, να δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε στο πολιτικό εγχείρημα και όχι να αφαιρέσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θέλοντας να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής επανέλαβε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι αχρείαστη, διχαστική και υπονομεύει την ενότητα του κόμματος.

ΠΗΓΗtvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ