Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Νικόλας Βαλλιανάτος θα είναι εκ νέου πρόεδρος στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της Κεφαλονιάς

Εικόνα άρθρου: inkefalonia.gr

Ο Νικόλας Βαλλιανάτος επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου.

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η ειδική συνεδρίαση για «Εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής».

Σε αυτή, την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέδρευσε ο κ. Σπύρος Σαμούρης ο οποίος εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη του Δημάρχου κ. Μιχαλάτου. Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά την πρώτη συνεδρίαση της πρώτης θητείας της Δημοτικής Αρχής του κ. Μιχαλάτου το 2019. Ο κ. Σαμούρης είχε πρωτεύσει και τότε σε σταυρούς, οπότε ήταν πάλι ο πρόεδρος της 1ης συνεδρίασης ξεκινώντας την εισήγηση του με την έκφραση “η αυτοδιοίκηση είναι έρωτας“.

Μετά από φανερή ψηφοφορία επανεξελέγη, με 17 ψήφους υπέρ, νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου ο κ. Νικόλας Ανδρόνικος Βαλλιανάτος, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι ο “μαέστρος” του κορυφαίου συλλογικού οργάνου των νησιών μας. Η επανεκλογή του υποδηλώνει την εκτίμηση και την ικανοποίηση για τη λειτουργία του ανώτερου θεσμικού δημοτικού οργάνου, τόσο του Δημάρχου, κ. Μιχαλάτου, όσο και της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Νικόλας Βαλλιανάτος επιβραβεύθηκε για την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων, των προβλημάτων και των θεμάτων που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του και, κυρίως, για την αλλαγή στο ύφος και στο κλίμα των συνεδριάσεων. Όλοι θυμόμαστε το “κλίμα κερκίδας” που επικρατούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς απ’ το 2010 ως το 2019 το οποίο είχε φτάσει μέχρι και σε έντονα φραστικά επεισόδια στα όρια του προπηλακισμού. Αυτή η ντροπιαστική εικόνα για τον τόπο μας απεμπολήθηκε και αυτό φαίνεται να πιστώνεται στον κ. Βαλλιανάτο και στη Δημοτική Αρχή του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου στο σύνολό της.

Στον κ. Νικόλα Βαλλιανάτο ευχόμαστε καλή θητεία με δημοκρατική, ηθική και δίκαιη αντιμετώπιση του συνόλου των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων καθώς και αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο προταθείς από τη μείζονα αντιπολίτευση, κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, με 19 ψήφους υπέρ και Γραμματέας ο προταθείς από την παράταξη «Κεφαλονιά Νησί για όλους», κ. Δημήτρης Κεκάτος με 7 ψήφους υπέρ που, όμως, χρειάστηκε την τρίτη κατά σειρά ψηφοφορία για να εκλεγεί.

Τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία.

Η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου έγινε με μυστική ψηφοφορία. Εκλέχθηκαν από την παράταξη του Δημάρχου ο κ. Σπύρος Σαμούρης, ο κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο κ. Διονύσης Μινέτος και ο κ. Σπύρος Ματιάτος με αναπληρωματικούς αντίστοιχα τους κ. Αργύρη Γαβριελάτο, κ. Παναγή Βανδώρο, κ. Διονύση Κωνσταντάτο και κ. Γιώργο Θωμά.

Από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν η κ. Ασημίνα Γαβριελάτου από την παράταξη “Ισχυρή Κεφαλονιά” και ο κ. Αλέξανδρος Παντελειός από την παράταξη «Κεφαλονιά Νησί για όλους» με αναπληρωματικούς τον κ. Γιάννη Λυκούδη και τον κ. Γιάννη Κουρούκλη.

Ευχόμαστε σε όλες και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους καλή και δημιουργική θητεία υπέρ του κοινού καλού και των συμφερόντων των πολιτών του.

Η Συντακτική Επιτροπή του kefaloniastatus.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ