Τρίτη 30 Απριλίου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ. Καβαλλιεράτος / “Ευχή μας είναι η δημοτική αρχή με τις πράξεις της και τις πολιτικές της να μας καταστήσει ανενεργούς”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΄΄ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ΄΄

Την Τρίτη 9-4-2024 πραγματοποιήθηκε η έβδομη τακτική συνεδρίαση   του δημοτικού μας συμβουλίου. Πριν σας ενημερώσουμε  για τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο θα θέλαμε να προχωρήσουμε σε μερικές διευκρινίσεις σε σχέση με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας 

Θέλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε μερικούς «ανησυχούντες»  που δήθεν αγωνιούν μήπως κουραστούμε  από τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να ασκήσουμε τα καθήκοντα  μας ως αντιπολίτευση, ότι έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι η νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή  έχει μπροστά της πέντε χρόνια να ξεδιπλώσει το όραμα της και να εκτελέσει το έργο της. Θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς  αν είχαμε  επιλέξει τακτική προεκλογικής περιόδου, δεν επιζητούμε να «ρίξουμε» την δημοτική αρχή, διεκδικούμε απλά ο ρόλος μας να είναι χρήσιμος και σε αντιστοιχία με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις . Δεν δίνουμε βέβαια «λευκή επιταγή» σε κανέναν. Δηλώνουμε  για τελευταία  φορά λοιπόν ότι θα είμαστε παρόντες ,  αρωγοί σε ό,τι κρίνουμε πως είναι θετικό για τον τόπο μας , και τοίχος απροσπέλαστος σε ό,τι θεωρούμε αρνητικό και επιζήμιο.  Ευχή μας είναι  η δημοτική αρχή  με τις πράξεις της και τις πολιτικές της να μας καταστήσει ανενεργούς, θα σημαίνει τότε ότι έχει κερδίσει ο τόπος. Το μοντέλο πολιτικής της παράταξής μας δεν υπηρετεί το εγώ υπηρετεί το εμείς. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιλογή μας να ενημερώνουμε με τακτικά δελτία τύπου για τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας.  Αποτελεί συνειδητή επιλογή  να κρατάμε τους συνδημότες μας ενήμερους,  όχι για να αποδείξουμε ότι είμαστε ξερόλες αλλά για να κρατήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς , με τους πολίτες συμμέτοχους. Θέλουμε την κοινωνία στο προσκήνιο. Πρόθεση μας είναι να μην υπάρξει πολίτης να επικαλεστεί ότι  δεν γνώριζε, ώστε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Και  μια ευγενική υπενθύμιση προς όλους , όπως γνωρίζετε  εμείς είμαστε η αντιπολίτευση στον Δήμο Σάμης, ο ρόλος μας  είναι να ελέγχουμε και να προτείνουμε,  οι λύσεις των προβλημάτων είναι αποκλειστική  ευθύνη της  δημοτικής  αρχής.   Αναδεικνύουμε λοιπόν τα προβλήματα χωρίς να  έχουμε καμία διάθεση διαμάχης με κανέναν,  πιέζουμε  όσο μπορούμε για ουσιαστικές  παρεμβάσεις  σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας , επαναλαμβάνω όμως δεν κυβερνάμε εμείς .

Με αυτές τις απαραίτητες διευκρινίσεις θέλουμε έγκαιρα να ξεκαθαρίσουμε την στάση μας την οποία θα τηρήσουμε αταλάντευτα όπως κάναμε και στο συμβούλιο της Τρίτης στο  οποίο για μια ακόμα φορά  δυστυχώς  η δημοτική αρχή έφερε θέματα προς συζήτηση καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με εξαίρεση  ένα μόνο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης αυτό της ανάθεσης μελέτης του παραλιακού μετώπου της Σάμης  (από Λουτρό έως αρχή πεζόδρομου κάμπινγκ) η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τα υπόλοιπα πολύ σημαντικά θέματα  σύμφωνα με την παράταξή μας, στα στενά πλαίσια που μας δίνει ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου (ερωτήσεις προς την δημοτική Αρχή) τέθηκαν από εμάς. Θέσαμε  το θέμα της καθαριότητας και εκφράσαμε την τεράστια ανησυχία μας για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα χωριά σε όλες τις δημοτικές ενότητες . Θέσαμε επίσης για μια ακόμα φορά το πολύκροτο θέμα του προβλήματος της ύδρευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες  με έμφαση στο τεράστιο πρόβλημα του Φισκάρδου. Και για τα δυο παραπάνω σημαντικά θέματα εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον πλήρη αποκλεισμό μας από οποιαδήποτε συζήτηση και ενημέρωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Επαναφέραμε  και ζητήσαμε ενημέρωση στο πρόβλημα  του  κλεισίματος της πολεοδομίας και βάλαμε θέμα με την σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής  εκτός ημερήσιας διάταξης να διεκδικήσουμε την επανασύνδεση και άτυπη παράταση από τον ΔΕΔΔΗΕ των εργοταξιακών παροχών που έχουν λήξει, θέμα το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στο θέμα της αδειοδότησης από την αρχαιολογική υπηρεσία των καταστημάτων στο παραλιακό μέτωπο Σάμης και Φισκάρδου τονίσαμε την ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες από την δημοτική αρχή για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να μην παραμένει ο επαγγελματικός κόσμος σε ομηρία. 

Ένα ακόμη θέμα για το οποίο ζητήσαμε ενημέρωση ήταν για το στάδιο  χαρακτηρισμού οδών  εκτός σχεδίου, ζήτημα πολύ σημαντικό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ενόψει της ψήφισης του νέου χωροταξικού. Ελλοχεύει ο κίνδυνος αν δεν ακολουθηθούν σωστές διαδικασίες να χαθεί η αξία πολλών ιδιοκτησιών. 

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην απρεπή και αλαζονική συμπεριφορά μερίδας μελών της δημοτικής αρχής με την επισήμανση ότι προσωπικά δεν μας πτοούν οι λεονταρισμοί, ούτε προβλέπεται να μας αλλάξουν την στάση, στην πολιτική δεν κερδίζει οποίος φωνάζει περισσότερο, κερδίζει αυτός που με γνώση, θέσεις και απόψεις μπορεί να πείσει τον συνομιλητή  του  για την ορθότητα των επιχειρημάτων του.  «Αρχή ἄνδρα δείκνυσι».

.

Για τους ‘’ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ΄΄

                                                                 Ο επικεφαλής της παράταξης      

                                                               Καβαλλιεράτος Γιώργος

                                                                  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ