Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Όλγα Γεροβασίλη / «Να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι για τις γυναικοκτονίες»

Όλγα Γεροβασίλη, Δ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Δελφοί, 12 Απριλίου 2024 – Οι προκλήσεις του κράτους Δικαίου και της ασφάλειας των πολιτών τέθηκαν επί τάπητος σε θεματική συζήτηση του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10- 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, επισήμανε, ότι «πρέπει να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι για τις γυναικοκτονίες», τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας υποδομών σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και την ανάγκη εκπαίδευσης των αστυνομικών, και νέων πρωτοκόλλων αντιμετώπισης περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Αποκάλυψε μάλιστα πως σύντομα θα καταθέσει στη Βουλή, ως τροπολογία, σχετική ρύθμιση για προστασία των γυναικών, που καταγγέλλουν κακοποίηση για να μην καταλήγει το θύμα στο αυτοφωρο μετά από μήνυση του θύτη, όπως είπε.

Εκτίμησε πως έχουν «ιδεολογικό πρόσημο» όλες οι δράσεις των κυβερνήσεων και πρότεινε «να επενδύσουμε στην ποιότητα του», αναφέροντας ενδεικτικά, ότι «οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν διδάσκονται σήμερα στα σχολεία για να «χτίσεις» τον πολίτη, καθώς η ΝΔ κατήργησε την κοινωνιολογία».

Ο κ. Νότης Μηταράκης, Βουλευτής και πρώην Υπουργός της ΝΔ, υποστήριξε πως δεν πρέπει να υπάρχει αίσθημα ατιμωρησίας για τους θύτες, κάτι, που αποθαρρύνει τα θύματα, ενώ πρόσθεσε, ότι «η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον, όπου ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής».

«Στην Ελλάδα έχουμε σοβαρούς θεσμούς», είπε και συμπλήρωσε ότι το κράτος λειτουργεί, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι δεν είχαμε νεκρούς στις πυρκαγιές του καλοκαιριού και πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εμβολιασμού κατά της Covid-19. Zήσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις και ανταποκριθήκαμε, σημείωσε. Για τη μετανάστευση την οποία κλήθηκε και ο ίδιος να αντιμετωπίσει, είπε, ότι «τα προηγούμενα χρόνια ήταν βασικό θέμα συζήτησης και πλέον δεν αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα, τα καταφέραμε».

Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «το κράτος δεν είναι επιτελικό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του», ενώ ασκώντας γενικότερη κριτική ανέφερε πως «το κράτος δεν εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη, γιατί υπάρχει ασυνέχεια και ψηφίζονται νόμοι, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται. Εκτίμησε τέλος, ότι «χρειάζεται μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ασφάλειας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της Athens Voice, κ. Ανδρέας Ζαμπούκας.

γραφείο τύπου του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ