Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
20.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υπερίων / Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή»

Την Δευτέρα 13/5/2024 η Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή προκειμένου να συνδιαμορφώσουν την αποτελεσματική διευθέτηση θεμάτων που αναφέρονται στη λειτουργία των δύο δομών Ατόμων με Αναπηρία στο Ληξούρι, αλλά και στην δημιουργία και άλλων δομών λόγω των πολλών αιτημάτων οικογενειών Α.μεΑ.

Συζητήθηκε επαρκώς το θέμα της δεύτερης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Ληξούρι που θα φιλοξένει από πέντε έως επτά Άτομα με Αναπηρία από όλο τον Νομό. Έχει ήδη παραχωρηθεί ο χώρος από τον Δήμο Ληξουρίου και έχει γίνει η σχετική μελέτη και έκδοση της οικοδομικής άδειας από το Τεχνικό γραφείο του κ. Κωστή Ρουχωτά (χορηγία). Ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν πολύ θετικός και τόνισε την αναγκαιότητα δομών και στο Αργοστόλι.

Συζητήθηκε επίσης να μην υπάρχουν χρονοκαθυστερήσεις στις επιχορηγήσεις και στις μεταφορές των ωφελούμενων με τα ταξί της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την σωστή λειτουργία των δομών και δήλωσε συμπαραστάτης στο έργο του ΥΠΕΡΙΩΝΑ.

Αποφασίστηκε μια ευρεία σύσκεψη με συναφείς φορείς και εκπροσώπους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου θα προγραμματιστούν και άλλες δομές Κοινωνικού χαρακτήρα, για να δοθούν ευκαιρίες εκπαίδευσης και αξιοπρεπούς διαβίωσης στα Άτομα με Αναπηρία.

Με εκτίμηση,

                 Η Πρόεδρος,                                                                  Η Γενική Γραμματέας,

                 Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                              Σοφία Λασκούδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ