Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
28.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΛΑΣΥ ΙΝ / Η «ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ…

Η Ε.Ε., η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όχι μόνο μας παραμυθιάζουν για το ενδιαφέρον τους για σύγχρονες υποδομές πολιτισμού αλλά αφήνουν τα Μουσεία (όπου υπάρχουν) να καταρρέουν καιτους αρχαιολογικούς χώρους σε εγκατάλειψη, δίνοντας ελάχιστα χρήματα για αυτά. Δεν είναι προτεραιότητα και επιλέξιμα έργα για όλους αυτούς, γιατίδεν αυγατίζουν με εύκολακέρδη τους επιχειρηματικούςομίλους.

Η προτεραιότητα τους είναι, δίπλα στις υπό κατάρρευση δομές του πολιτισμού, να φτιάχνουνψηφιακές πλατφόρμες, ψηφιακά Μουσεία κ.α. που έχουν μεγάλη και γρήγορη κερδοφορία για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Αυτό γίνεται και στην Ιθάκη, με το ¨Ψηφιακό Οδυσσειακό Κέντρο¨ το οποίο αποφάσισαν να φτιάξουν στο χώρο του παλιού Ειρηνοδικείου (άλλη μια υπηρεσία που έκλεισαν από την Ιθάκη, αναγκάζοντας τους κάτοικους της να πηγαίνουν στην Κεφαλονιά) να περνάει την δική του Οδύσσεια.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η πρώτη Απόφαση του Δ.Σ. Ιθάκης για την δημιουργία του ήταν στις 04.09.2017και η τελευταία (έως σήμερα) Απόφαση της Π.Ε. της Π.Ι.Ν. για παράταση της Σύμβασης κατασκευής του έργου στις 26.06.2024 ( 7 χρόνια σχεδόν μετά). Ανάμεσα στις τουλάχιστον 23 που έχουν βγει για την υλοποίηση αυτού του έργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το έχουν ανακοινώσει ως «έργο τους» μέχρι σήμερα, 3 κυβερνήσεις, 3 Περιφερειακές Αρχές, 3 Δημοτικές Αρχές (θητείες).

Που βρισκόμαστε σήμερα;

Με βάση την Σύμβαση που είχε υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία έπρεπε στις 28.06.2024 το έργο να είχε παραδοθεί προς χρήση.

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Με βάση την απόφαση τηςΠ.Ε. της Π.Ι.Ν. στις 26.06.2024, δύο ημέρες πριν την ολοκλήρωση του έργου,αποφασίζεται η παράτασή της Σύμβασης κατασκευής του έργου έως τις 14.11.2024, δηλαδή 5 ½ μήνες μετά, με αιτιολογικό «….καθώς το μεγαλύτερο μέρος του έργου δεν έχει υλοποιηθεί λόγω καθυστερήσεων….».

Σεβασμός στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό ενός νησιού όπως η Ιθάκη, συνεπάγεται έργα που να τον αναδεικνύουν και κυρίως σεβασμός στην νοημοσύνη του λαού της Ιθάκης.

Τα συμπεράσματα ας βγουν από τον ίδιο τον λαό της Ιθάκης.

03.07.2024

Υ.Γ.:       Ακολουθούν φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν στις 26.06.2024, ημερομηνία κατά την οποίατο έργο έπρεπε να είναι ολοκληρωμένο και να δίνονταν σε χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ