Η εκεχειρία στη Γάζα αποτελεί μια ιστορική νίκη της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού στον πολύχρονο αγώνα του για ελευθερία και ανεξαρτησία.
Δεκαπέντε μήνες ενός βάρβαρου γενοκτονικού πολέμου που οδήγησε στον θάνατο πολλών δεκάδων χιλιάδων, στη δολοφονία 20.000 μικρών παιδιών και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, δε στάθηκαν ικανοί να κάμψουν την αντίσταση των Παλαιστινίων .
Ο ηρωισμός και η αξιοπρέπεια ενός λαού που παλεύει για Γη και Ελευθερία, στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην ασύμμετρη βία, στην απόλυτη υπεροπλία και τα γενοκτονικα εγκλήματα ενός από τους πιο ισχυρούς στρατούς του πλανήτη.
Η ακροδεξιά κυβέρνηση του καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Νετανιάχου δεν πέτυχε τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από την διάλυση της παλαιστινιακής αντίστασης και την πλήρη υποταγή των Παλαιστινίων.
Μεγάλη συμβολή στην ήττα των σχεδΊων του Σιωνιστικού καθεστώτος έχει και το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης .
Ένα κίνημα που σε κάθε γωνιά του πλανήτη έστειλε το μήνυμα καταδίκης της γενοκτονίας και οδήγησε στην απομόνωση του Ισραήλ σε Διεθνείς Οργανισμούς και στην καταδίκη του Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο.
Κίνημα που θα συνεχίζεται όσο:
Η παράνομη κατοχή και ο εποικισμός των παλαιστινιακών εδαφών συνεχίζονται.
Η στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και το καθεστώς του απαρτχάιντ συνεχίζονται.
Όσο χιλιάδες Παλαιστίνιοι-ες , ακόμα και μικρά παιδιά κρατούνται σε φυλακές κάτεργα χωρίς δίκη.
Κίνημα που πρέπει να δυναμώνει ενάντια στα σχέδια του Ισραήλ και των ΗΠΑ όπως εκφωνήθηκαν από τον Τραμπ, για εκδίωξη όλων των Παλαιστινίων από τη γη τους.
Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε την γενοκτονία, συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Σάββατο 8/2 στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία, που καλείται από την “Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων”
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και αγωνιζόμαστε για:
-το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του Παλαιστινιακού λαού και την δημιουργία Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.
-τη χωρίς εμπόδια ανοικοδόμηση της Γάζας.
-την επιστροφή των κατεχόμενων στο Παλαιστινιακό Κράτος και την απομάκρυνση δυνάμεων κατοχής και εποίκων από την Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
-τη ματαίωση των σχεδίων Ισραήλ και ΗΠΑ για ολοκληρωτική εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων .










