Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
10.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ε.Α.Σ.: Πληρώνουν τέλος διαχείρισης νεκρών ζώων οι ντόπιοι Κτηνοτρόφοι

       Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.)των Υπ. Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης &ι Τροφίμων καθορίζεται το ετήσιο ανταποδοτικό τέλος ανά ζωντανό ζώο, βάση της ετήσιας Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Δήλωση  Ο.Σ.Δ.Ε.), για τη χρηματοδότηση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης (Ε.Π.ΣΥ.Δ.) των νεκρών βοοειδών, αιγών, προβάτων και χοίρων σε κάθε εκμετάλλευση της χώρας, καθώς και ο τρόπος πληρωμής και είσπραξης αυτού, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 15 του ν.4351/201.

       Το ετήσιο τέλος ανέρχεται σε 1.50€ για κάθε βοοειδές, σε 0.40€ για κάθε χοίρο, και σε 0.20€ για κάθε πρόβατο ή αίγα. Το συγκεκριμένο τέλος εισπράττεται με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) και αποτελεί έσοδο της κάθε Περιφέρειας που ανήκει ο κάτοχος – κτηνοτρόφος.

       Η μη είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση καθιστά τον κάτοχο μη δικαιούχο οιασδήποτε οικονομικής αποζημίωσης και επιδότησης που προκύπτει από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού του κεφαλαίου, σύμφωνα με τη σχετική ετήσιαΚ.Υ.Α. περί έγκρισης του προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων

Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται