Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αφήνοντας τον αγροτικό κόσμο στην τύχη του, αφήνουμε την ελληνική οικογένεια αδύναμη και απροστάτευτη

Είναι σταθερή η προσήλωσή μας στον αγροτικό κόσμο που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία τους γιατί εναντιώνεται δικαίως στις ανάλγητες αγροτικές πολιτικές της ΝΔ.

Σήμερα, ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε δεινή θέση εξαιτίας των μεγάλων προκλήσεων στο διεθνές πεδίο αλλά και των μεγάλων αλλαγών στο φυσικό κλίμα και για αυτό πρέπει να ενισχυθεί με κάθε μέσο.

Οι αγρότες μας σηκώνουν τεράστια οικονομικά κόστη, όταν δεν υπερτιμολογούν τα προϊόντα τους, την ώρα που αυτά μεταπωλούνται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Στην Κέρκυρα, ο υπερχιλιετής ελαιώνας μας βρίσκεται σε υπαρκτό κίνδυνο αφανισμού. Ειδικά η φετινή χρονιά μετατρέπεται λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και των ειδικότερων συνθηκών υπερθέρμανσης σε έτος σημαντικών βλαβών στην καρποφορία των ελαιώνων. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει στην αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών μας για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εμμένει στην ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα δώσει τη δυνατότητα στον αγρότη να παράγει με τη βοήθεια του κράτους χωρίς δυσθεώρητα κόστη και στον καταναλωτή να μην κινδυνεύει από την έλλειψη των απαραίτητων για την επιβίωση.

Προτείνουμε

📍 Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ενέργειας

📍 Μη καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

📍 Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

📍 Οικονομική στήριξη για ζωτροφές-λιπάσματα-αγροεφόδια

📍 Αύξηση της ρευστότητας και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Τα μέτρα αυτά αποκαθιστούν τη Δικαιοσύνη για τους αγρότες μας και τους θέτουν ξανά σε θέση ατμομηχανής για την σχεδιαζόμενη επανεκκίνηση της αγροτικής μας παραγωγής που επιδιώκουμε.

Είμαστε στο πλευρό τους, ως πολίτες και ως καταναλωτές!

Γραφείο Τύπου Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη
Βουλευτή Ν. Κέρκυρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ