Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ε.Α.Σ. : Κοινοτική Χρηματοδότηση Αγροτών έως το 2027

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την 1η Ιανουαρίου 2023 σηματοδοτείται η έναρξη της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) 2023 – 2027.

      Κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 264  δισ. ευρώ  προορίζεται για τους ευρωπαίους Αγρότες κατά τη μετάβαση προς ένα βιώσιμο αγροτικό εισόδημα και ανθεκτικό αγροτικό τομέα συμβάλλοντας στη διατήρηση της ζωτικότητας και της ποικιλομορφίας όλων των αγροτικών περιοχών.  Με την συγχρηματοδότηση και την συμπληρωματική εθνική χρηματοδότηση ο συνολικός δημόσιος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 307 δισ. ευρώ για την περίοδο 2023 – 2027.

      Περίπου 20 δισ. ευρώ  βασικής στήριξης θα διανέμονται ετησίως στους επιλέξιμους Παραγωγούς. Ωστόσο, η στήριξη αυτή εξαρτάται από την εφαρμογή ενισχυμένων βασικών υποχρεώσεων καλής γεωργικής και περιβαλλοντικής κατάστασης από τους Αγρότες.

      Οι μικρές και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα λάβουν υψηλότερη εισοδηματική στήριξη χάρη σε αναδιανεμητική επιδότηση η οποία ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ ετησίως.

      Το επίπεδο συνδεδεμένης στήριξης για τις καλλιέργειες ψυχανθών θα αυξηθεί κατά 25% σε σύγκριση με το 2022 μειώνοντας την εξάρτηση των Αγροτών από τη χρήση ορισμένων λιπασμάτων. Περίπου 98 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την επίτευξη οφελών για το κλίμα, τα νερά, το έδαφος, τον αέρα, τη βιοποικιλότητα και την καλή διαβίωση των ζώων, καθώς και για την ενθάρρυνση πρακτικών πέραν των υποχρεωτικών  προϋποθέσεων.

      8,5 δισ. ευρώ θα βοηθήσουν τους Αγρότες νεαρής ηλικίας να εγκατασταθούν, να επενδύσουν και να διατηρήσουν την επιχείρησή τους κατά τα πρώτα έτη της δραστηριότητάς τους, ως γεωργοί πλήρους παραγωγικής ικανότητας, παρέχοντας στήριξη στις επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες.  Η βιολογική παραγωγή το 2027 θα διπλασιαστεί σχεδόν σε σύγκριση με την έκταση που χρηματοδοτήθηκε το 2018, ενώ οι προγραμματισμένες επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα προσθέσουν 1556 MW στην ικανότητα παραγωγής ενέργειας.

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι οι άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις της νέας Κ.Α.Π. εξακολουθούν να αποτελούν δίχτυ ασφαλείας για τους Αγρότες και επενδύοντας στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό όλων των αγροτικών περιοχών έχει ως αποτέλεσμα  να καθίσταται ως η πλέον φιλόδοξη Κ.Α.Π. που εγκρίθηκε ποτέ από περιβαλλοντική και κλιματική σκοπιά.

                       Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ