Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ε.Α.Σ.: Σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο έτους 2023

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότιδημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση, η οποία καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργοκτηνοτροφία για το έτος 2023.

    Δικαιούχοι για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στο αγροτικό πετρέλαιο είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης το 2022 και 2023 και έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) από την 1/1/2023 έως και την 31/10/2023.

    Οι ποσότητες του αγροτικού πετρελαίου ανά δικαιούχο, για τις οποίες επιστρέφεται ο Ε.Φ.Κ. για το 2023 υπολογίζονται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών σχετικά με καλλιέργεια καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου και αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες  απαιτούμενης μηχανικής ενέργειας.

    Για τον υπολογισμό του ποσού της επιστροφής Ε.Φ.Κ. εφαρμόζεται σε συνάρτηση με το σύνολο των ποσοτήτων κατανάλωσης πετρελαίου κινητήρων έτους 2023 ο συντελεστής Ε.Φ.Κ,  0,41€ ανά λίτρο.

Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ 

ΙΘΑΚΗΣ 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται