Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ε.Α.Σ. : Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδοτούμενες δράσεις μελισσοκομίας

    Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(Υ.Α.Α.Τ.) ανακοίνωσε ότι έως Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 έχουν προθεσμία οι Μελισσοκόμοι να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο επιδοτούμενο Μελισσοκομικό Πρόγραμμα έτους 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής περιόδου 2023 – 2027, για τις Δράσεις Αντικατάσταση Κυψελών («Εξοπλισμός  για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων») και Μετακινήσεις Κυψελών («Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»).

    Αναλυτικότερα για την Αντικατάσταση Κυψελών και Κινητών Βάσεων απαιτούνται τα αντίστοιχα τιμολόγια αγοράς (με ημερομηνία από 16/10/2023 έως 30/5/24) με εξοφλητική απόδειξη και για ποσά άνω των 500€ αποδεικτικό ηλεκτρονικής πληρωμής. Επίσης, ενισχύεται η αγορά νέων κυψελών έως 10% του αριθμού των κατεχομένων κυψελών και νέων κινητών βάσεων έως 20% των κατεχομένων κυψελών. Σηµειώνεται ότι δικαιούχοι της συγκεκριμένης Δράσης είναι οι Μελισσοκόμοι κάτοχοι τουλάχιστον 20 κυψελών.

    Στη Δράση για τις Μετακινήσεις Κυψελών δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με ελάχιστη ακαθάριστη αξία της συνολικής τους οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000€ και ενεργό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) που αφορά τη Μελισσοκομία, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 μελισσοσμηνών, έχουν δηλώσει τις κατεχόμενες κυψέλες τους, μετακινούν τουλάχιστον 40% επί του αριθμού των καταγεγραμμένων κυψελών διαχείμασης που δήλωσαν κατά την τρέχουσα περίοδο, σε απόσταση άνω των 20 χιλιομέτρων. Τα σχετικά παραστατικά που δηλώνουν την μετακίνηση των μελισσοσμηνών, πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης από 16/10/2023 μέχρι και 30/5/2024.

     Περισσότερες διευκρινήσεις και υποβοήθηση στην υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών επιλεξιμότητας και παραστατικών υλοποίησης των εν λόγω επιδοτούμενων Δράσεων στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του Υ.Α.Α.Τ. παρέχονται καθημερινά στους συμπατριώτες Μελισσοκόμους στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

      Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ