Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
12.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Περί της «πολυτελούς βίλας» και άλλων κιτρινισμών

Ενημερωθήκαμε με Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, ότι υπήρξαν στο Αργοστόλι κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι «έσπασαν» την καραντίνα προκειμένου να κάνουν ένα πάρτι. Με κάποιο τρόπο αυτό έγινε γνωστό στις αρχές οι οποίες έκαναν το καθήκον τους, παρουσία μάλιστα δικαστικού λειτουργού, και διέλυσαν την παράνομη συγκέντρωση φροντίζοντας παράλληλα να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων διασποράς του covid-19. Εδώ τελειώνει η ενημέρωση. Μήπως ό,τι άλλο διαβάσαμε πέραν αυτών και των υπόλοιπων πληροφοριών της ανακοίνωσης της Αστυνομίας, ανήκει στη σφαίρα του κιτρινισμού, της κακεντρέχειας και της «ανθρωποφαγίας»;

Διαβάσαμε για «πολυτελή βίλα»… Απο που προκύπτει η πολυτελής βίλα;

Διαβάσαμε για «παιδιά της καλής κοινωνίας»… θα μας πουν και ποια ακριβώς είναι η κακιά κοινωνία; Θα μας πουν τι σημασία έχει για την ενημέρωση και το κοινό καλό το αν κάποιος που παρανομεί ανήκει στην «καλή» ή στην «κακή» κοινωνία με ό,τι αυτό σημαίνει στο μυαλό του καθένα;

Διαβάσαμε για τα παράνομα όπλα και τις σφαίρες που κατασχέθηκαν και νομίζει κανείς ότι έχει να κάνει με εγκληματική οργάνωση! Η φωτογραφία ωστόσο που δόθηκε στη δημοσιότητα καθιστά φανερό, ακόμη και στον πιο άσχετο, ότι πρόκειται για μουσειακά εκθέματα ή ενδεχομένως και για οικογενειακά κειμήλια. Είναι προφανές ότι τα εικονιζόμενα όπλα δεν είχαν καμία σχέση με την παράνομη δραστηριότητα, το πάρτι, και ότι απλώς υπήρχαν εκεί ως άσχετα αντικείμενα. Γι’ αυτό και στην εν λόγω δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα δόθηκε η «λαβή» για να γίνει το «τρολάρισμα» της χρονιάς!

Διαβάσαμε λοιπόν για όλα αυτά, με αφορμή τις προαναφερόμενες παρανομίες, αλλά με ποια ελατήρια γράφτηκαν; Την ακροαματικότητα ή την απόδοση της δικαιοσύνης; Την ιδεολογική αντιπαράθεση ή την ανάδειξη της αλήθειας; Τον κιτρινισμό ή τη δημοσιογραφική δεοντολογία; Την «ανθρωποφαγία» ή το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία;

Δυστυχώς η εκτίμησή μας είναι ότι όλα τα παραπάνω ερωτήματα απαντώνται με τα πρώτα σκέλη τους.

Υπάρχει τρόπος η χειρότερη είδηση να παρουσιάζεται ως βελούδινη, και η καλύτερη πράξη να φανεί ως αμάρτημα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πρωτοφανή ασέβεια που στη μικρή μας κοινωνία προκαλεί.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας που υπερασπίστηκε τη Δημόσια Υγεία και έδωσε το μήνυμα ότι όλοι οφείλουμε να προστατεύσουμε την κοινότητα απ’ τη διασπορά του κορωναϊού, και ντροπή σ’ αυτούς που αποπειράθηκαν να κιτρινίσουν την ενημέρωση, να σπιλώσουν συνειδήσεις και να στιγματίσουν συμπολίτες μας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων :

Κέρκυρα, 25 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στην Κεφαλονιά για μη τήρηση των μέτρων διασποράς του Covid-19 και για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (24-12-2020), στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, δύο ημεδαποί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της μη τήρησης των μέτρων διασποράς του Covid-19, παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, σε οικία στο Αργοστόλι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης (πάρτι), με αποτέλεσμα να  συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της οικίας και να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο (3.000), ως διοργανωτή.

Παράλληλα επιβλήθηκαν και από (300) ευρώ διοικητικό πρόστιμο στους (6) ημεδαπούς, συμμετέχοντες στο πάρτι, για παράβαση του περιορισμού κίνησης.

Από την έρευνα στην οικία του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα και πολεμικό τυφέκιο με δώδεκα σφαίρες, τα οποία κατείχε παράνομα καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε στην κατοχή του από κοινού με τον δεύτερο ημεδαπό.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ