Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σοκ στη Βραζιλία: Γυναίκα σκλάβα σε γάμο, ελευθερώθηκε μετά από 40 χρόνια

Σοκ προκαλεί η ζωή της 46χρονης σήμερα γυναίκας, που δόθηκε για υιοθεσία από τους γονείς της στην ηλικία των 8 ετών σε μια εύπορη οικογένεια και εξαναγκάστηκε σε δουλεία και γάμο με ηλικιωμένο άντρα!

Μια γυναίκα στη Βραζιλία, η οποία στην ηλικία των 8 ετών δόθηκε από τους φτωχούς γονείς της σε μια εύπορη οικογένεια για να τη μεγαλώσει και εξαναγκάστηκε σε δουλεία και γάμο, ελευθερώθηκε μετά από σχεδόν 40 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η 46χρονη σήμερα γυναίκα βρέθηκε να ζει σε ένα μικρό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στο Patos de Minas, στη νοτιοανατολική πολιτεία του Minas Gerais. Είχε εργαστεί για την οικογένεια που την «υιοθέτησε» για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς αμοιβή, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας. Το θύμα παραδόθηκε ως παιδί από τους άπορους γονείς της σε καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Patos de Minas, Unipam, και μεγάλωσε από τη μητέρα του, ανέφεραν οι επιθεωρητές. «Της έδωσαν το φαγητό όταν ήταν πεινασμένη, αλλά όλα τα άλλα δικαιώματα της αφαιρέθηκαν», δήλωσε ο Humberto Camasmie, επιθεωρητής που είναι υπεύθυνος για τη διάσωση, στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Η σκλαβιά στη Βραζιλία είναι δύσκολο να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί, επειδή τα θύματα σπάνια βλέπουν τους εαυτούς τους ως σύγχρονους σκλάβους, ανέφεραν αξιωματούχοι. Από 3.513 εργαζόμενους που βρέθηκαν σε συνθήκες δουλείας μεταξύ 2017 και 2019, μόνο 21 κρατήθηκαν ως οικιακοί βοηθοί.

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του καθηγητή είπε ότι είχαν παρουσιαστεί ως ένοχοι πριν εκδοθεί η υπόθεσή τους στο δικαστήριο. Εκπρόσωπος της Unipam είπε ότι ο καθηγητής είχε ανασταλεί από το πανεπιστήμιο και ότι «λαμβάνονται όλα τα νομικά μέτρα».

Οι εισαγγελείς της Εργασίας δήλωσαν ότι προσπαθούν να συνάψουν συμφωνία με την οικογένεια για να πληρώσουν αποζημίωση στο θύμα. Εάν ο καθηγητής κατηγορηθοεί από τους εισαγγελείς και κριθεί ένοχος στο δικαστήριο, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών.

Τις αρχές ειδοποίησαν οι γείτονες, αφού έλαβαν σημειώσεις από την 46χρονη που τους ζητούσαν να αγοράσουν τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής, καθώς δεν είχε χρήματα, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, η γυναίκα αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή της οικογένειας, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του μετά το θάνατό του, ανέφεραν οι αρχές.
Μετά τη διάσωσή της στα τέλη Νοεμβρίου, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε καταφύγιο όπου την βοηθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι προσπαθούσαν να φέρουν σε επαφή τη γυναίκα με τη βιολογική της οικογένεια. Η γυναίκα λαμβάνει πλέον μηνιαία σύνταξη περίπου 1.560 δολαρίων, η οποία είναι επτά φορές υψηλότερη από τον ελάχιστο μισθό της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με ένας από τους επιθεωρητές η 46χρονη δεν ήξερε τι ήταν ο ελάχιστος μισθός.  «Τώρα μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα. Ξέρει ότι κάθε μήνα θα λαμβάνει ένα σημαντικό ποσό (από τη σύνταξη)», κατέληξε.

ΠΗΓΗRosa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ