Κυριακή 28 Απριλίου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Νεκρανάσταση Φαντασμάτων; Ή, Εντολή για Ανανέωση; | Ανθιας ο Σπαρτινος,

” Και επι τον Ιματισμον μου εβαλον κληρον ”

– Το ζησαμε κι’ αυτο, μα εκυλησε Normal ,  ολοι ασχοληθηκαμε με τσι εκλογες εις το ΚΙΝΑΛ.  Βγαζουν καινουργιο αρχηγο, στη θεση εκει της Φωφης,  στη θεση που ορφανεψε, μετα απο το χαμο της.

– Παλικαρισια παλεψε μεχρι τη τελευταια στιγμη,  εδειξε θαρρος αφθονο και περιση πυγμη.  Ας ειναι παντα ελαφρια η Γης που τη σκεπαζει,  και η μνημη της να’ ναι οδηγος τους νεους να προσταζει.

– Σαν μανιταρια προβαλαν οι επιδοξοι δελφινοι.  Μολις μυριστηκαν ” ψητο ” φανηκαν ολοι εκεινοι,  που σαν ποντικια βγαινουνε οξου απο τα λαγουμια,  οταν γιομισουν λυματα πανω μεχρι τα μπουνια.

– Για ποτε βγηκαν στον αφρο και μεσα στη φαγουρα,  Ανδρεας, Νικος Κρητικος και μια παλια ‘ φιγουρα ‘  .  Παυλος ο συντοπιτης μας, μαζι κι’ ο Καστανιδης,  στο τελος μυτη εσκασε κι’ Παυλος ο Χρηστιδης.

– Ολοι ξαμολυθηκανε στη χωρα γυρω – γυρω,  κι’ ετσι προχτες ψηφησανε στο πρωτο τους το γυρο.

– Πρωτος εβγηκε ο Κρητικος, δευτερος ο Γιωργακης  !!!!  Και τωρα αυτη τη Κυριακη θα τρεξει ο κοσμακης,  για να ψηφισει μαζικα, κι’ ο χαρος οποιον παρει,  και να ξεκαθαρισουνε την Ηρα απο το Σταρι.

– Δεν προλαβαν καλα – καλα να πουνε καλημερα,   και απο τη πρωτη τη στιγμη εβγηκαν τα μαχαιρια.

– Ψαχνουν κι’ οι δυο στα μουλωχτα να βρουν τρωτα σημεια,  για να βαρεσουν στο ψαχνο, να βρουνε μιαν αιτια,  με βουλιμια περιση τον αλλον να χτυπησουνε,  κι’ ετσι κι’ οι δυο νομιζουνε τη μαχη θα κερδισουνε.

– Του Γιωργου τα καμωματα κι’ ο βιος ειναι γνωστος.  Του Ανδρουλακη σχετικα, μας ειναι λιγο αγνωστος.  Ομως κι’ δυο δεσμευονται με πολλες υποσχεσεις,  σε αυτους που περιμενουνε πισω ‘ ανταποδωσεις ‘.

– Πολιτικη χωρις αλισβερισι σημερα δεν νοειται,  και απο μια αποξη ψυχρη, αυτο κατανοειται.  Αρκει η ανταποδοση να μην ειναι μονοπλευρη,   δικαια να μοιραζεται, μα στο Λαο να’ ναι απλοχερη. 

– Σε οσους θα ψηφησουνε σε αυτο το γυρο παλι,   ” την καλην ψηφον ευχομαι και μυαλα μες στο κεφαλι ”   Να ριξουνε τη ψηφο τους χωρις φοβο και παθος,  και να σκεφτουν με λογικη ” κι’ απυθμενο το βαθος ”.

– Μηπως στο τελος θα βρεθουν ξανα απογοητευμενοι ,   και εκ των υστερων μετανοουν, σαν κοψοχεριασμενοι…. 

– Ο κοσμος γι’ αλλη μια φορα ψαχνει ξανα μιαν ελπιδα,  μα η επιλογη ειναι στα χερια του, γι’ αυτον και την Πατριδα…

Ανθιας ο Σπαρτινος,
τωρα και πολιτικολογος, ( τρομαρα μου … )
Πειραιας, 10 του Δεκεμβρη 2021 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ