Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
22 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιθάκη:82 χλμ αφιερωμένα με αγάπη και σεβασμό. 70 χρόνια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

Ιθάκη. 82 χλμ αφιερωμένα με αγάπη και σεβασμό. 70 χρόνια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, η Ιθάκη παραμένει και αντέχει στο χρόνο και στις δυσκολίες. Περιμένει πάντα τον “Οδυσσέα” της, από το μακρύ ταξίδι. Η πιστή σύζυγος η #Πηνελόπη, ο πιο πιστός φίλος του ο #Άργος, το σκυλί youτου, ο #Τηλέμαχος γιος του, ο #Εύμαιος ο βοσκός, η #Ευρύκλεια του σπιτιού, , οι #Μνηστήρες …όλοι είναι εδώ και περιμένουν. Αυτό που δεν περίμεναν ήταν οι #σεισμοίτου_1953, όταν κατέστρεψε 1741 σπίτια και σε 400 προκάλεσε σοβαρές ζημιές και μέσα στους 48 τραυματίες υπήρξε και μια νεκρή γυναίκα. 82 χλμ αφιερωμένα στην Ιθάκη, γι αυτήν την δύσκολη περίοδο που έζησαν οι κάτοικοι του νησιού. ✍️Το πρωί της 16/12/2023, στις 6 το πρωί, έγινε η εκκίνηση από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό #Κιόνι και περνώντας όλα τα χωριά της #ΒόρειαςΙθάκης, #Κιόνι, #Φρίκες, #Σταυρός, #Εξωγή, #Πλατρειθιάς, #ΆγιοιΣαράντα, #Λαχός, #Ανωγή, #ΙΜΚαθαρών, #Λεύκη, #ΑρχαίεςΑλαλκομενές, #Πίσωαετός, #Βαθύ, #Περαχώρι, περιοχή #ΕνετικάΚανόνια και άλλα ιστορικά σημεία του νησιού, συμπληρώθηκαν 82 χλμ. Σε συνέχεια των 386 χλμ που διανύθηκαν στην Κεφαλονιά για τα 70 χρόνια από τους σεισμούς.
✍️Σ’ αυτήν την προσπάθεια βοήθησαν με τον τρόπο τους, ο Δήμαρχος του νησιού κ. #ΣτανιτσαςΔιονύσης, ο Αντιδήμαρχος κ. #ΔοριζαςΠάνος, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Επίσης, ευχαριστώ τους συναδέλφους Αστυνομικούς από το Αστυν. Τμήμα Ιθάκης. Ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο που με τα καλά του λόγια, μου έδιναν δύναμη και κουράγιο, αφού η διαδρομή αυτή είχε τις “περιπέτειές” της, όπως λέει και ο ποιητής για το “Μακρύ Ταξίδι”. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σταδιακά, βροχή, αέρας και έλλειψη νερού καθοδόν, ήταν από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα. Όλα όμως κύλησαν ομαλά, αφού ο #Δήμος_Ιθάκης μερίμνησε να υπάρχει στήριξη. Τους ευχαριστώ όλους.
✍️Με την ευκαιρία της σημερινής τους ορκομωσίας, να συγχαρώ τον κ. Δήμαρχο για την επανεκλογή του με ποσοστό 75,5%, και εύχομαι Καλή επιτυχία στο έργο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ