Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
15.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022: Αποτελέσματα και ευχαριστίες

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΙΒΟΥ ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022

Ολοκληρώθηκεμε απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14  Μαΐου στο δημοτικό στάδιο Αργοστολίου.Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες από 8 χώρες και σημειώθηκαν σπουδαίες επιδόσεις.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκυο στο άλμα σε μήκος, Μίλτος Τεντόγλουήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής αφού ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με άλμα στα 8.36, σημειώνοντας φυσικά και νέο ρεκόρ Μίτινγκ. Η φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων MariyaVukovicαπό το Μαυροβούνιο κέρδισε το άλμα σε ύψοςμε 1.93, ενώ ο Ρουμάνος AndreiToaderήταν ο νικητής στη σφαιροβολία με βολή στα 20.71. Ρεκόρ Μίτινγκ είχαμε επίσης από τον Παναγιώτη Τριβυζά με 10,38 στα 100μ και 20,72 στα 200μ καθώς και από την Ολλανδή LeonieVanVlietπου κέρδισε τα 200μ γυναικών με 23.32.

Τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022 τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ&Μ Βεργωτή κ. Γεράσιμος Βεργωτής, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο  Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης υπαίθρου κ. Σωτήριος Κουρής, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης, ο καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Νικόλαος Φαραντούρης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Ομοσπονδιώνκαι σωματείωνκαι περισσότεροι από 2.500 φίλαθλοι που γέμισαν το δημοτικό στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής». Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησαν το μέλος του Δ.Σ κ. Νίκος Τσώνης και το μέλος της επιτροπής υψηλού αθλητισμού κ. Λούλα Καρατζά.Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον αργυρό Ολυμπιονίκη της Αθήνας στο άλμα τριπλούν Μάριαν Οπρέα που παρακολούθησε από κοντά τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ και αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από το Μίτινγκ και από το νησί μας.

Πριν από το κυρίως πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν δρομικά αγωνίσματα με τη συμμετοχή παιδιών από τις ακαδημίες της ΓΕΚ σε Αργοστόλι καιΛηξούρι. Τους αγώνες άνοιξε η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, η οποία είχε παίξει στην τελετή έναρξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις τουΜίλτου Τεντόγλου, του προπονητή του,Γιώργου Πομάσκι, του πρωταθλητή Ελλάδας στη σφαιροβολία Δημήτρη Αντωνάτου και του ΟλυμπιονίκηΜάριαν Οπρέα.

Τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022 καλύφθηκαν απευθείας τηλεοπτικά και διαδικτυακά από το IonianChannel. Στιγμιότυπα προβλήθηκαν στην ΕΡΤ1, στην Αθλητική Κυριακή. Για πρώτη φορά υπήρχε οθόνη βίντεο μέσα στον αγωνιστικό χώρο που βοήθησε στην παρουσίαση των αγώνων. Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ειδικός ελαστικός τάπητας υψηλών επιδόσεων για το άλμα σε ύψος, ο οποίος τοποθετήθηκε πάνω από τον τάπητα του σταδίου. 

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη φετινή διοργάνωση:

  • Τους συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, τον Δήμο Αργοστολίου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή καιτον ΣΕΓΑΣ.
  • Τους χορηγούς του αγώνα ΑΒ FoodMarket, 3Stars Αθλητικό Υλικό, Οινοποιείο SarrisWinery, BeesKneestheBar, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης και  Φούρνος Καλούρης στα Βλαχάτα.
  • Τουςυποστηρικτές:ΦρούταΠολλάτος, Little Stepsπαιδικάαθλητικάπαπούτσια, CK Property Development, Villagio Design Center, Vinieris Real Estate, Levante Ferries, ApollonionAsteriasResort&Spa, Loukatos Photography καιBosonisart&flower.
  • Την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Βόρειας Πελοποννήσου και τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Βόρειας Πελοποννήσου.
  • Τη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας.
  • Τον κ. Νίκο Τσώνη, ο οποίος έχει καλύψει όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και έκανε αφιλοκερδώς το σχολιασμό του αγώνα στην τηλεόραση
  • Τον φυσικοθεραπευτή κ. Κωνσταντίνο Σταυριανό από το MorfeasMassageSalon.
  • Την Ιωάννα Ιντρίζι, τη ΒάνιαΣαμόλη,όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και όλους όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία της εγκατάστασης.
  • Ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφουςκαι τα sitesπου κάλυψαν και πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση.
  • Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον φίλαθλο κόσμο της Κεφαλονιάς που κατέκλυσε τις κερκίδες του σταδίου και με τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημά τουενίσχυσε τις προσπάθειες όλων των αθλητών.

Τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022 πέρασαν στην ιστορία ως η καλύτερη από τις 7 διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2015 μέχρι σήμερα. Η ανατροφοδότηση που πήραμε από τους αθλητές, τους συνοδούς, τους ειδικούς του στίβου και τους φιλάθλους ήταν πολύ θετική και αυτό μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε. Με σωστό σχεδιασμό και συντονισμένη προσπάθεια μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας και να καταφέρουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Μάιο του 2023.

Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ