Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
12 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα από τον ΣΣΚ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1.      Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) προκηρύσσει το «Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κεφαλληνίας 2022-2023».

2.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές – μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. ( Χωρίς οικονομικό παράβολο συμμετοχής)

3.      ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, με «Ελβετικό σύστημα» πέντε (5) γύρων, δηλαδή ο κάθε παίχτης θα παίξει πέντε (5) παρτίδες με αντιπάλους από την ίδια τάξηΜόνο για τα Λύκεια η κατηγορία θα είναι ενιαία (όλες οι τάξεις σε μία κατηγορία). Αν δεν υπάρχει ικανός αριθμός παικτών σε κάποια τάξη, η κατηγορία μπορεί να ενοποιηθεί με την προηγούμενη ή την επόμενη. (Η βράβευση όμως θα είναι ανά τάξη). Να σημειωθεί ότι ανάλογα με τις συμμετοχές, ενδέχεται να αλλάξει το σύστημα από «Ελβετικό» σε «Πουλ», ύστερα από απόφαση των διαιτητών.

4.      ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ : Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε Δέκα λεπτά (10΄) ανά μαθητή – μαθήτρια, συν (+) Τρία δευτερόλεπτα (3’’ ) ανανέωση για κάθε κίνηση.

5.      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 09:00 – 09:45 Επιβεβαίωση συμμετεχόντων με φυσική παρουσία. Όσοι παίχτες προσέλθουν μετά τις 09:45 θα αγωνιστούν στον 2Ο γύρο. Κλήρωση 1ου Γύρου 10:30  : Α΄ Γύρος 11:00 – 11:30 : Β΄ Γύρος 11:45 – 12:15 : Γ΄ Γύρος 12:30 – 13:00 : Δ΄ Γύρος 13:15 – 13:45 : Ε΄ Γύρος 14:00 – 14:30. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

6.      ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ : Διευθυντής Αγώνων : Κος Αντώνης Τζουγανάτος Διαιτητές θα οριστούν από τον Σ.Σ.Κ.

7.      ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ : Α) Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα. Β) Το σύστημα «Μπούχολτς» (Βαθμοί αντιπάλων) Γ) Το σύστημα «Σόννεμπορν – Μπέργκεν» (Βαθμοί αντιπάλων ανάλογα το αποτέλεσμα)

8.      ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ : Οι κληρώσεις γίνονται από εγκεκριμένο πρόγραμμα της «FIDE» και δεν επιδέχονται ένστασης. Τυχών ενστάσεις υποβάλλονται στον Διευθυντή Αγώνων, το αργότερο δέκα (10΄) λεπτά μετά την λήξη του τρέχοντος γύρου, με κατάθεση παραβόλου είκοσι (20) Ευρώ και εκδικάζονται από την επιτροπή Ενστάσεων των Αγώνων. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, διαφορετικά εκπίπτει υπέρ των διοργανωτών. Γενικά για ότι δεν προβλέπεται με την παρούσα προκήρυξη, αρμόδιος είναι ο Διευθυντής Αγώνων, του οποίου η απόφαση είναι τελεσίδικη.

9.      ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ : Σε όλες τις κατηγορίες, μετάλλια θα πάρουν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και κορίτσια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν «Αναμνηστικό Έπαινο Συμμετοχής» .

10.  Η «Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας» (ΕΣΣΔΕ) και η  «Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών» (ΕΑΠ), διοργανώνουν το Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2022-2023, στην Πάτρα, στις 19/03/23.                                                                                              Η προκήρυξη, καθώς και η διαδικασία εγγραφής στο παρακάτω σύνδεσμο : www.essde.gr/?p=7515                                                                                            Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΟΛΟΙ οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων του νομού μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ συμμετοχής ή θέσης που μπορεί να κατέλαβαν στο εσωτερικό πρωτάθλημα του νομού μας 

Ο Σκακιστικός  Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) με χαρά θα βοηθήσει όλα τα παιδιά ( και τους γονείς τους), εντός & εκτός Συλλόγου, σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεχίσουν και να συμμετάσχουν και στο Μαθητικό Πρωτάθλημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόσο ως προς τις εγγραφές, όσο και στην μετακίνηση αυτών στον χώρο των αγώνων, στην Πάτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944267405.                   

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΦΩΤΗΣ                                   ΡΑΣΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται