Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
12.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ: Για τα νέα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν από την 1/1/2024

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τη συζήτηση και την γενική αναστάτωση που έχει προκληθεί στον κόσμο, με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν από 1-1-24.

Το σίγουρο είναι ότι για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση, όσον αφορά τα ενεργειακά ζητήματα, όχι μόνο μπερδεύει τους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα «συμφέροντα» κάνει το άσπρο μαύρο και αλλάζοντας το όνομα της ρήτρας αναπροσαρμογής, το οποίο είχε κόστος πολιτικό, το κάνει «μηχανισμό διακύμανσης» και πλέον θα ρίχνει το μπαλάκι στους προμηθευτές για τις αυξήσεις στο ρεύμα και στους πολίτες που δεν επέλεξαν το σωστό τιμολόγιο!!!!! Αυτοί, εννοείται, δεν θα φταίνε πουθενά!!!

Ακόμα και να είσαι Μαθηματικός και Μηχανικός ταυτόχρονα, άκρη δεν μπορείς να βγάλεις!!!

Πρέπει να συγκρίνεις, κάθε μήνα, τέσσερα διαφορετικά τιμολόγια από περίπου 26 προμηθευτές, να βρείς τις τιμές της ΤΕΑ, να υπολογίσεις τα πάνω και κάτω όρια του κάθε προμηθευτή, να βρεις τις παγίδες που καθένας έχει στα ψιλά γράμματα, και αν καταφέρεις να βγάλεις άκρη, τον επόμενο μήνα να ξανακάνεις το ίδιο!!!!

Και όλα αυτά για να κερδίσεις ή χάσεις 2-3 ευρώ μηνιαίως αν είσαι οικιακός καταναλωτής!

Να γιατί από το υπουργείο σου λένε επέλεξε το πράσινο τιμολόγιο, για να μην ταλαιπωρείσαι, και άσχετα αν αυτό εμπεριέχει ρήτρα αναπροσαρμογής, εμείς δεν την ονομάζουμε έτσι!!

Συμπερασματικά, ίσως το κίτρινο τιμολόγιο είναι το πιο δίκαιο για τους πολίτες και τους παρόχους, και θα πρότεινα  να εμπιστευτεί κάποιος έναν πάροχο εύρωστο οικονομικάκαι να μην μπει σε διαδικασία κάθε μήνα να χάνει πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας !

Αν κάποιοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το κόστος της ενέργειας διαφορετικά και να βρουν τρόπους ορθής διαχείρισης αυτής με επιστημονικά μέσα, είναι οι επιχειρήσειςπου το κόστος αυτό επηρεάζει τη βιωσιμότητά τους ή τα κέρδη τους.

Κωνσταντίνος Πρέντζας

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Πιστοποιημένος Μελετητής – Εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών από το ΚΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ