Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μηνύματα φορέων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021

ΜΗΝΥΜΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Άλλη μια σχολική χρονιά, για την εκπαιδευτική κοινότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νησιών μας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Μια χρονιά που όλες και όλοι – μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, εμπλεκόμενοι φορείς και θεσμικά όργανα -,  που συμμετείχαμε στη διαμόρφωση και την εφαρμογή του εκπαιδευτικού έργου, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, με πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και κατανόησης και καταφέραμε την ομαλή και επιτυχή υλοποίησή του.

Ωστόσο, απομένει ένα ακόμα στάδιο – το τελευταίο χρονικά – πριν  από την πλήρη ολοκλήρωση της χρονιάς. Είναι αυτό των Πανελληνίων εξετάσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021. Στο στάδιο αυτό, τα παιδιά μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) αλλά και οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών, καλούνται να δώσουν τη μάχη τους, για να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Αγαπητοί/ές  μαθητές/τριες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Σε όλες και όλους εσάς, που θα συμμετέχετε σ’ αυτή τη δοκιμασία, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης, σας ευχόμαστε να ολοκληρώσετε επιτυχώς την προσπάθειά σας και να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι, σε συνεργασία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, έχουμε προβεί σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και τη στήριξή σας σε ό,τι χρειαστεί.

Εσείς, χωρίς άγχος και ένταση, με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και τις ικανότητές σας, δώστε τη μάχη σας με ψυχραιμία και σύνεση. Ακόμα κι αν κάτι δεν εξελιχθεί όπως θα περιμένατε, μην απογοητευτείτε. Άλλωστε, σε μια πορεία η οποία τώρα ξεκινάει, οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και το ταξίδι μεγάλο και ενδιαφέρον. Το σημαντικό είναι να αγωνίζεστε και να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποκομίζετε εμπειρίες που θα σας κάνουν καλύτερες και καλύτερους.Θερμές ευχές απευθύνω και στους δικούς σας ανθρώπους καθώς στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που σας στηρίζουν και συμπαραστέκονται στην προσπάθειά σας.  Καλή Επιτυχία.

Ο Διευθυντής
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Δημήτρης Μαρκάτος


Ευχετήριο Μήνυμα Δήμου Σάμης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα συμμετέχουν σε αυτή την δοκιμασία να πετύχουν τους στόχους τους.Ήταν μια δύσκολη χρονιά με αβεβαιότητα και αρκετά εμπόδια λόγω της Πανδημίας του Covid ’19.Η συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα σημαντική και θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία.Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν θα καθορίσει τη ζωή σας και για τον λόγο αυτό χρειάζεται να προσπαθήσετε με ψυχραιμία, δίχως άγχος. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο και θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες στη ζωή σας που θα έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη, όπως και στους γονείς σας που μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζουν τις προσπάθειές σας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που είναι αρωγοί και καθοδηγητές σας σε κάθε βήμα.
Η σκέψη κι οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν.
Καλή επιτυχία!

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης


Ευχές Πρ. Β/μιας Εκπαίδευσης Δήμου Ληξουρίου για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Άλλη μια σχολική χρονιά φθάνει στο τέλος της. Άλλη μία γενιά θα κλιθεί να δώσει σημαντικές εξετάσεις για το μέλλον της. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα παιδιά μας, που σε χρόνια δύσκολα  και συνθήκες αντίξοες γίνονται άξιοι αγωνιστές του μέλλοντος και πηγή ελπίδας για εμάς. Καλή επιτυχία σε όσους επιτύχουν αλλά και σε όλους όσους θα αποτύχουν, γιατί σκοπός δεν είναι μόνο να πετύχεις στις εξετάσεις των γνώσεων αλλά ο ύψιστος σκοπός είναι η επιτυχία στις καθημερινές εξετάσεις της ζωής. Ο κύριος σκοπός είναι όλοι μας να γίνουμε άνθρωποι χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο, με ήθος, καλή καρδιά, πρεσβευτές των αξιών της ελευθερίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτές οι αξίες δε κερδίζονται με εξετάσεις. Μέσα από τις εξετάσεις που οδηγούν στην ανώτερη γνώση και εκπαίδευση θα αποκτήσουμε ένα επιπλέον εφόδιο στη ζωή μας που αν το συνδυάσουμε με όσα προείπαμε θα γίνουμε καλοί άνθρωποι με ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες. Μη ξεχνάτε σημασία έχει το ταξίδι, όχι τόσο ο προορισμός. Αυτό το νέο, το καινούριο ταξίδι ξεκινάει σύντομα για εσάς. Καλή διαδρομή στο ταξίδι της ζωής σας και φροντίστε από κάθε μέρος που περνάτε να αφήνετε πίσω σας ένα όμορφο λουλούδι να αναβλύζει το δικό σας άρωμα. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και πιο δύσκολες εξετάσεις, αυτό θα κάνει τον κόσμο μας καλύτερο για το δικό μας μέλλον αλλά και το μέλλον των παιδιών μας. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες.

Με εκτίμηση,
Ζαρκάδας Αχ. Ευάγγελος
Πρ. Β/μιας Σχολικής Επιτροπής
Δήμου Ληξουρίου


Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Η φετινή σχολική χρονιά ήταν ιδιαίτερη και κυρίως για εσάς τους τελειόφοιτους. Σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και του χτυπήματος του νησιού μας από τον  κυκλώνα «Ιανό»,  που επηρέασαν τόσο τον τρόπο της εκπαίδευσής σας όσο και την καθημερινότητά σας, καλεστήκατε να προετοιμαστείτεγια να δώσετε  την πρώτη σημαντική μάχη  για την μετέπειτα πορεία της ζωής σας.

Όλοι αναγνωρίζουμε το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλλατε, την κούραση και αγωνία σας. Με τη βοήθεια των γονέων και καθηγητών σας, έχετε εφοδιαστεί  με τα απαραίτητα και τη Δευτέρα, με δύναμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, θα ξεκινήσετε.

Σας εύχομαι να πραγματοποιήσετε τον στόχο που ο καθένας από εσάς έχει θέσει και να συνεχίσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα.

Καλή Επιτυχία

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος



Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης
για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του Κορωνοιού. Άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας κλήθηκαν να επιστρατεύσουν τη δύναμη, το πείσμα και την υπομονή τους για να φθάσουν την ερχόμενη Δευτέρα στην τελική ευθεία, στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που σηματοδοτεί έναν ακόμη αγώνα τους, στο στίβο των επιδιώξεων για ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους όλων και να αποτελέσει την απαρχή μιας πορείας για ακόμη υψηλότερους στόχους στον κόσμο της γνώσης και της προόδου.

Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη σε όλους!

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σταύρος Π. Τραυλός


Μήνυμα με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις σηματοδοτούν το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς για τους μαθητές και της μαθήτριες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Αποτελούν, ταυτόχρονα, την αρχή μιας νέας περιόδου στη ζωήτους, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος της εξεταστικής διαδικασίας.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους με την ελπίδα να ακολουθήσουν μια διαδρομή με επιτυχίες· αξιοποιώντας κάθε εφόδιο που μέχρι σήμερα, με κόπο, έχουν αποκτήσει.

Στους γονείς και καθηγητές τους ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις προσπάθειες, τη στήριξη και τον αγώνα που κατέβαλαν από κοινού με τη προσπάθεια των παιδιών τους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Ευχές Αλέξανδρου Αυλωνίτη, βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων:
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου είναι ένα πολύ  δύσκολο και συνάμα όμορφο βήμα των παιδιών μας  για την επόμενη φάση της ζωής τους. Θέλω να  ευχηθώ καλή δύναμη, κουράγιο και πίστη για τη μεγάλη δοκιμασία που μόλις ξεκινά αύριο. Οι πανελλήνιες εξετάσεις δυστυχώς  φέτος προξενούν  περισσότερη αγωνία από κάθε άλλη χρονιά, τόσο στους μαθητές όσο και στους δικούς τους ανθρώπους. . Φρόντισε γι’ αυτό, εκτός από την πανδημία και η κυβέρνηση της ΝΔ με τον αποκλεισμό  25.000 παιδιών από τα Πανεπιστήμια, με την  καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης  Εισαγωγής.
Αυτή η νεολαία που λοιδορήθηκε πολλές φορές  και έγινε στόχος άδικων επιθέσεων ως ανεύθυνη και επικίνδυνη, δίνει την μεγάλη μάχη των Πανελλήνιων εξετάσεων. Και θα τη δώσει με αξιοπρέπεια. Το έχει άπειρες φορές αποδείξει. 
 Οφείλουμε να σταθούμε, λοιπόν, δίπλα της.
 Εύχομαι  καλή επιτυχία στους υποψήφιους μας και τις οικογένειές τους.


Μετά από μία ακόμη απαιτητική χρονιά, σήμερα οι μαθητές  μπαίνουν σε μια δύσκολη μάχη διεκδικώντας την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η σκέψη όλων μας βρίσκεται κοντά σας, με την ευχή να αξιοποιήσετε όλα τα εφόδια που πήρατε από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων σας.

Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό, μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας, και όποιο και να είναι το αποτέλεσμα να θυμάστε ότι  σας περιμένει μια νέα ζωή γεμάτη όνειρα και εμπειρίες.

.

Καλή επιτυχία,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ