Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

26 χρόνια μνήμης από τα γεγονότα των Ιμίων

26 χρόνια από το ταπεινωτικό πλήγμα στην εθνική μας αξιοπρέπεια είναι λίγα για να λησμονήσουμε τη μεγαλύτερη τουρκική πρόκληση επί της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας στο Αιγαίο που συνοδεύτηκε από την άδικη απώλεια των τριών ανδρών του Πολεμικού μας Ναυτικού. 

Ένας αδικαιολόγητος χαμός που δεν μπορέσαμε ποτέ μέχρι σήμερα να κατανοήσουμε, ήταν η αυτοθυσία του Υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Κερκυραίου Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού για να μην διακινδυνεύσει η ασφάλεια των Ελλήνων.

Η εγρήγορση και προνοητικότητα είναι καλοί σύμβουλοι φύλαξης του ελληνικού εδάφους, της θάλασσας και του αέρα. Ο ανταγωνισμός ισχύος που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι στον τουρκικό πολιτικό αναθεωρητισμό και τον στρατιωτικό παραλογισμό είναι κακός σύμβουλος που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που καλείται να λύσει. 

Η υποχρέωση αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ μετά την ελληνογαλλική συμφωνία ως τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να μας απασχολήσει μπροστά στον ρεαλιστικό κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες απώλειες.

Η Ελλάδα οφείλει σαφώς να εκσυγχρονίζει τη στρατιωτική της ισχύ, επιμένοντας όμως στην προάσπιση των δικαίων της μέσα από τη συμμαχική συνεργασία με ΕΕ, στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής δύναμης ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Μεσογείου και του Αιγαίου. 

Να τιμήσουμε τους αδικοχαμένους άνδρες του Πολεμικού μας ναυτικού, μην εφησυχάζοντας μπροστά στο τουρκικό πρόβλημα, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο παρόμοιων εθνικών τραγωδιών στο μέλλον. 

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τα 26 χρόνια μνήμης από τα γεγονότα των Ιμίων 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ