Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι Φίλοι του ΝΜΙ εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την υλοποίηση του έργου

Διαβάσαμε πρόσφατα κείμενο και είδαμε φωτογραφικό υλικό του κ Γιάννη Βαρουχα στο site KEFALONIA STATUS με τίτλο ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΟΝΊΟΥ (Φάρσα) Μια ακόμα ιστορία εγκατάλειψης και αδιαφορίας.
Ένα κείμενο που εύστοχα αναδεικνύει την εικόνα του κτηρίου του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου, σήμερα.
Δεν αναφέρεται όμως πουθενά στο κείμενο αυτό αν υπήρξε αναζήτηση πληροφοριών για το αύριο ή εάν ρωτήθηκαν οι προηγούμενοι αιρετοί άρχοντες όλων των βαθμίδων τους λόγους που το κτήριο του Μουσείου παραμένει ένα ναυάγιο στην στεριά.
Με αφορμή το σημείο του κειμένου που αναφέρει * ΗΛΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΦΊΛΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΊΟΥ κλπ* σας ενημερώνουμε ότι εργαζόμαστε βάσει του καταστατικού μας που το κύριο άρθρο του είναι η συνεπικουρηση στο Δήμο Αργοστολίου για την προσπάθεια ολοκλήρωσης του κτηρίου που επί 17 χρόνια βρίσκεται αγκυροβολημένο, ξεχασμένο στο λιμάνι του ναυτικού χωριού Φάρσα.
Τώρα με χαρά βλέπουμε ότι ετοιμάζεται να σηκώσει τις άγκυρες του για το μεγάλο του ταξίδι στον Πολιτισμό και στην ανάδειξη της μεγάλης Ναυτικής Παράδοσης και Κληρονομιάς του νησιού μας αλλά και των άλλων νησιών του Ιονίου Πελάγους.
Αυτή η βεβαιότητα μας οφείλεται στις προσπάθειες από την ίδρυση του συλλόγου μας που κεφαλοποιουνται από τις πρόσφατες συναντήσεις μας με τον Δήμαρχο Αργοστολίου
κ Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Βουλευτή του νομού μας κ Παναγή Καππατο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ Σταύρο Τραυλό.
Οι συναντήσεις αυτές έγιναν με αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ του συλλόγου μας, παρόντων του Προέδρου της Κοινότητας Φαρσων κ Σπύρου Βουτσινά και του Προέδρου του συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΊΑΣ κ Τάσου Παγουλατου.
Τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων ήταν:

  1. Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ Θεόφιλος Μιχαλάτος έδωσε εντολή άμεσα και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε το Τεχνικό Δελτίο των μελετών , Μουσιολογικη, Μηχανολογική και Αρχιτεκτονική, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου και ήδη έχει σταλεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης για την χρηματοδότηση τους.
    Έτσι θα είναι πλήρης ο φάκελος προκειμένου να κατατεθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου.
    Η Περιφερειάρχης κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στα Φάρσα , αφού ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον Πρόεδρο του συλλόγου κ Άγγελο Μπενετατο δημόσια δεσμεύθηκε για την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέχρι την ολοκλήρωση του ..
  2. Κατά τις συναντήσεις μας με τον Βουλευτή του Νομού μας και τον Αντιπεριφερειάρχη, διαπιστώσαμε το ενδιαφέρον τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια της ολοκλήρωσης της κτηριακης υποδομής του Μουσείου και την άμεση λειτουργία του.
    Τους ευχαριστούμε όλους για τις άμεσες ενέργειες τους και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους.
    Μετά από όλα αυτά είμαστε βέβαιοι ότι επιτέλους φθάνει η ώρα ώστε το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα.
    Εμείς θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του έργου και να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Μπενετατος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ