Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι αποζημιώσεις για τον Μπάλο αργούν και στην Ιθάκη.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου της ΠΙΝ της 2/2/2022:

..… Όσον αφορά την πρόοδο της επεξεργασίας των φακέλων για την θεομηνία «ΙΑΝΟΣ» είχαν κατατεθεί 114 αιτήσεις εκ των οποίων 47 έχουν ολοκληρωθεί ως προς την εκτίμηση των ζημιών, 33 μέχρι και σήμερα παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές οχλήσεις μας δεν έχουν κατατεθεί δικαιολογητικά από τους αιτούντες για να τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας και 14 είναι σε στάδιο επεξεργασίας και οδεύουν για την ολοκλήρωσή τους.  Ως εκ τούτου προσδιορίζουμε ότι εντός του μηνός Φεβρουαρίου θα αποσταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών οι συγκεντρωτικές καταστάσεις με τις πληγείσες επιχειρήσεις και το αίτημα για το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ώστε από την πλευρά του το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στις δικές του ενέργειες για την εκκίνηση της διαδικασίας καταβολής της αποζημίωσης.

Μετά δε τη θεομηνία «ΜΠΑΛΛΟΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης κατατέθηκαν 71 αιτήσεις πληγέντων επιχειρήσεων για τις οποίες, έχει ήδη προγραμματιστεί η έναρξη των αυτοψιών  την ερχόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του «ΙΑΝΟΥ» …..

Αυτό ονομάζεται ομολογία της πλήρους αποτυχίας και της ανικανότητας όταν εκατοντάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να μην έχουν λάβει καμία κρατική αρωγή για την καταστροφή που υπέστησαν και να έχουν μόνο να θυμούνται την δεκάλεπτη επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη και τα συγχαρητήρια του στον δήμαρχο!

Δυστυχώς αυτή η αναποτελεσματικότητα της ΠΙΝ είναι τόσο φανερή που ακόμη και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν σας καλύπτει πλέον και σας δείχνει με το δάκτυλο ως υπεύθυνους των  καθυστερήσεων και των αστοχιών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός κ. Σταϊκούρας στην Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αυλωνίτη.

Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης:

  • Τι θα πράξετε για να αλλάξει αυτή η εικόνα της προκλητικής αδιαφορίας απέναντι στους πληγέντες συμπατριώτες μας Θιακούς;
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα σας ώστε να λάβουν την απαραίτητη κρατική αρωγή;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ